Úvod CES 2013 Pozrite sa ako funguje rúra, ktorá beží na Androide

Pozrite sa ako funguje rúra, ktorá beží na Androide [CES 2013]

4

Podľa noviniek môžem zhodnotiť, že CES 2013 je aspoň zatiaľ, čo sa týka noviniek veľký prepadák. Okrem pár svetlých výnimiek ma nezaujalo nič, čo by som si chcel skutočne kúpiť. Podobný názor mali aj redaktori AndroidPolice, ktorí sa rozhodli otestovať rúru, ktorá beží na Androide.

4 3 2

Ide o rúru so sedem palcovým displejom a Android. Volá sa Dacor Discovery IQ Wall Oven a má nasledujúce špecifikácie.

  • Procesor Samsung S5PV o takte 1GHz
  • Grafika PowerVR SGX 540 GPU
  • 512 MB DDR2 RAM
  • 16GB pamäti
  • Možnosť rozšíriť pamäť až na 32GB
  • Wi-Fi

Rúra používa Android 4.0.3 (zaujímavé spojenie, neveril som, že sa takáto veta objaví na našom webe) a zobrazuje tabletový mód. Dacor naprogramoval aplikáciu, pomocou ktorej budete vedieť upraviť nastavenia rúry, ako napríklad teplotu, nastaviť budík a zobraziť čas. Tieto nastavenia môžete meniť aj na diaľku, pomocou iného Android zariadenia.

Všetko funguje tak ako má, no stláčanie tlačidiel, ktoré sú v rohu displeja bol niekedy problém. Výkon ovládacej jednotky je porovnateľný s lacnejším Android tabletom, a tak sa pripravte na niekoľko zásekov a spomalení. Čo je však výhodou, je zahrnutie Obchodu Play, čiže zatiaľ čo budete variť si môžete zahrať Angry Birds alebo inú obľúbenú hru.

[youtube]9-7xLYzrkHY[/youtube]

Ak Vás táto rúra skutočne zaujíma, pozrite si video redaktorov webu AndroidPolice, no buďte pripravení, že predavač sa trochu rozbehol.

Ak by ste mali seriózny záujem, pripravte si takmer 6…tisíc eur.

Zdroj: AndroidPolice + fotky a video