Úvod Novinky Hry Piatková porcia Android aplikácií 21.

Piatková porcia Android aplikácií 21.

0

Piatok okrem blížiaceho sa víkendu symbolizuje aj náš pravidelný výber aplikácii, ktoré v nás zanechali nejakú stopu za uplynulé dni alebo sme na ne dostali echo či už od známych alebo od Vás, čitateľov. V tom dnešnom nájdete šikovné nástroje, ktoré Vám pomôžu napríklad na hodine matematiky, v použití senzorov vo vašom zariadení, poprípade v teréne vďaka GPS aplikácii. Ale nezabudli sme ani na hráčov či na dizajnový tip na pozadie.

 

MyScript Calculator

unnamed (7)

Táto úžasná kalkulačka sa od ostatných líši spôsobom zadávania údajov. Jednoducho ich napíšete prstom na displej ako by ste to ináč spravili s papierom a ceruzkou. Aplikácia rukou napísané údaje okamžite prevedie na text a čísla, a hneď uskutoční výpočet. Navyše kalkulačka prešla nedávno aktualizáciou, ktorá prináša viac matematických funkcii ako inverznú goniometriu, logaritmy, konštanty, percentá, faktoriály…samozrejme zvládne aj štandardné plus a mínus.

[app]com.visionobjects.calculator[/app]

 

Random Mahjong

unnamed

Kto skôr preferuje neakčné a kľudné logické hry, Mahjong by mohlo byť to pravé. Jedná sa o starú čínsku hru, ktorá sa postupne rozšírila po všetkých ázijských krajinách a cestu si našla aj do širokého sveta. Existuje niekoľko verzii, pričom tá moderná v tejto aplikácii spočíva v postupnom odstraňovaní kameňov z obrazca. Docielite to tak, že nájdete dva rovnaké kamene a dotknete sa ich. Ale pozor, musia byť na rovnakej úrovni a nesmú byť zablokované kameňmi ostatnými. Po chvíľke tréningu Vám to pôjde vcelku od ruky.

[app]com.shoecakedroid.RandomMahjong[/app]

 

Old School Defense

nexusae0_unnamed-2_thumb13

Táto hra Vás pripraví iba o 0,75€, za ktoré dostanete zábavu s konceptom klasických „vežičkoviek“ inšpirovanú slávnym filmom štúdia Paramount čo naznačuje aj názov. V hre na Vás čaká 30 levelov pričom ďalšie budú prichádzať postupnými aktualizáciami, ktoré autori do budúcnosti plánujú a je len na vašom uvážení akú obrannú stratégiu zvolíte, a ktorú „vežu“ napríklad vylepšíte až na maximálny možný štvrtý stupeň.

[app]com.bigbluebubble.oldschool.full[/app]

 

GPS Status & Toolbox

unnamed (2)

Vďaka tomuto užitočnému nástroju dokážete z GPS prijímača vo vašom smartfóne alebo tablete získať kvantum zaujímavých informácii s rýchlou fixáciou na samotné satelity. Aby sme boli konkrétnejší získate údaje o pozícii a sile signálu satelitov, presnosť, rýchlosť, zrýchlenie, nadmorskú výšku, azimut, stúpanie a sklon podľa vášho pohybu a konkrétneho umiestnenia. Aplikácia ďalej obsahuje kompas alebo funkciu pre zdieľanie vašej polohy.

[app]com.eclipsim.gpsstatus2[/app]

 

Android Sensor Box

unnamed (3)

Ak by ste sa chceli dozvedieť akými vlastne senzormi je vaše zariadenie vybavené respektíve by ste chceli otestovať ich funkcie alebo ich využiť pri nejakej činnosti, aplikácia Android Sensor Box Vám ich pekne predstaví. Konkrétne si tak v praxi môžete otestovať Gyroskop v podobe pohybujúcej sa guľôčky na obrazovke aj s vývojovým grafom, ďalej môžete zistiť mieru hluku v decibeloch vo vašom okolí, kontrolovať teplotu zariadenia a mnoho ďalšieho.

[app]imoblife.androidsensorbox[/app]

 

Sun Rise Free Live Wallpaper

unnamed (5)

Ako poslednú aplikáciu dnešného výberu sme zvolili niečo na skrášlenie domácej obrazovky, pričom sa jedná o jedno naozaj krásne spracované živé pozadie. Pôsobivý východ slnka, prelet vtákov, pohybujúce sa stromy v krásnej prírodnej scenérii…paráda. V plnej verzii získate navyše niektoré funkcie ako napríklad možnosť nastaviť si intenzitu, rýchlosť a smer veličín v aplikácii, alebo si nastaviť zobrazenie dúhy pri obdržaní sms.

[app]com.teragon.skyatdawnlw.lite[/app]

[app]com.teragon.skyatdawnlw[/app]