Úvod Novinky Android Piatková porcia Android aplikácií 20.

Piatková porcia Android aplikácií 20.

1

Týždeň ubehol ako voda a ako už býva zvykom, v dvadsiatej časti našej porcie Vám opäť ponúkneme pár zaujímavých hier a aplikácii, ktoré podľa nás stoja minimálne za vyskúšanie a majú niečo do seba.

 

Rail Rush

unnamed (3)

 

Túto hru si stiahlo už niekoľko miliónov ľudí a jej podstata je rútiť sa v banskom vozíku po tratiach v doloch kde budete musieť zbierať zlaté a bonusové nugety. Aby to nebolo len tak, musíte skákať z koľaje na koľaj vďaka prekážkam alebo záterasám, ktoré stačí preskočiť alebo podliezť. Nakláňaním zariadenia zbierate nugety a ovládanie vozíka pre zmenu riadia gestá zadávané prostredníctvom vašich prstov.

[app]com.miniclip.railrush[/app]

 

Tupsu

unnamed (4)

Po predošlej známej hre tu máme pre zmenu jeden titul, ktorý sa v Play Store objavil len prednedávnom. Tupsu je grafiky pekne spracovaná hra, ktorá je založená na fyzike, pričom ovládate malú chlpatú potvoru a pomocou jej lepkavého a elastického chápadla sa budete snažiť zachytiť na okolitých predmetoch a presúvať sa tak za hviezdičkami, ktoré musíte pozbierať a prísť až do cieľa. Hra má originálny námet, ponúka HD režim pre tablety a širokú škálu obtiažností.

[app]gabumba.tupsu.android[/app]

 

Slovný Duel

 

unnamed (6)

Šikovné slovenské vývojárske štúdio BINARTS, ktoré ma na svedomí napríklad populárnu hru Riskni Milión, prišlo s ďalšou nemenej zaujímavou logickou hrou. Ako už názov napovedá budeme sa hrať so slovíčkami. Budete ich musieť spájať a tvoriť za čo dostávate body, a hru si spustíte buď pre jedného hráča alebo si nájdete súpera online, cez internet. Ročne oddelená štatistika Vám dá detailný prehľad o Vás a Vašich súperoch a pre samotnú hru je nutné uhradiť servisný poplatok, ktorý slúži autorom na správu servera.

[app]binarts.games.slovnyduel[/app]

 

Nexus 4 Clock

unnamed (8)

 

Ak aj Vás zaujal minimalistický, no funkčný vzhľad widgetu hodín na smartfóne Google Nexus 4, teraz si ho môžete bezproblémovo stiahnuť aj do svojho zariadenia. Aplikácia ponúka päť druhov analógových hodín zadarmo a ďalších dvadsať za symbolických 0,75€. Aplikácia obsahuje len analógový druh hodín, takže ak túžite po digitálnych musíte sa poobzerať inde. Ich dizajn však osloví skoro každého.

[app]com.chilisapps.android.icsClockFree[/app]

 

9gag

unnamed (9)

9gag.com je server zásobujúci nás každý deň kvantom vtipných a originálnych situačných obrázkov. Väčšina však používa pre prezeranie obsah tohto zábavného webu štandardne prehliadač, pričom ho je možné nahradiť jednoduchou aplikáciou, ktorá vlastne slúži ako online galéria tohto webu a jednoduchým posúvaním si dávkujete obrázok za obrázkom. Menšou nevýhodou je absencia komentárov či zdieľania, na prezeranie však bohate stačí.

[app]org.faked.gag9[/app]

 

Prevodník Jednotiek

meter-skladaci-dreveny-2m-biely-original

Táto aplikácia slúži ako jednoduchý prevodník základných jednotiek pre dĺžku, hmotnosť, obsah, objem, energiu, hustotu, rýchlosť, teplotu, výkon, tlak a váhu mincí zlatého štandardu. Umožňuje rýchly a jednoduchý prevod jednotiek v metrickom, imperiálnom ako aj v ostatných systémoch. Prevod mien je podľa aktuálnych kurzov a jej funkčnosť ocenia najmä školopovinný jedinci.

[app]com.tokoware.unitconverter[/app]