Úvod CES 2013 Pebble: Chytré hodinky sa začnú rozposielať už 23. januára

Pebble: Chytré hodinky sa začnú rozposielať už 23. januára [CES 2013]

2

Príbeh Pebble by sa dal prirovnať k čakaniu žien na toho „správneho chlapa.“ Príbeh chytrých hodiniek z Kickstarteru začal ešte v roku 2008, no do realizácie skutočne prvej masprodukcie sa dostáva až teraz. CEO Pebble, Eric Migicovsky mal dnes na CES 2013 prezentáciu, na ktorej všetkým prezradil, že prvé kusy sa začnú rozposielať už 23. januára.

Pebble je tak populárne zariadenie (všetko vďaka Kickstarteru), že im bude trvať 6 až 8 týždňov, len kým rozpošlú všetky objednávky, ktoré momentálne evidujú. Týždenne plánujú poslať 15,000 kusov. Keď sa ešte v máji spustil projekt na Kickstarteri, vyzbieralo sa neuveriteľných $10 miliónov. Predalo sa všetkých 85,000 hodiniek, ktoré CEO Pebble ponúkol. Projekt Pebble prekonal dovtedy najvyššiu vyzbieranú čiastku, ktorá sa pohybovala na hladine $3.3 milióna.

Možno sa pýtate, že o čo vlastne ide. Ak Pebble ešte nepoznáte, ide o „smartwatch“, teda hodinky, ktoré sa pripoja k Vášmu smartphonu pomocou Bluetooth. Tak ako by sme už od hodiniek očakávali, ukážu nám čas, no okrem toho nám ukážu aj koľko emailov máme, kto nám volá alebo píše SMSky no a samozrejme všetky ostatné upozornenia.

To však nie je všetko. Pebble bude mať svoj vlastný „Google Play“ s aplikáciami, ktoré sa budú priamo týkať týchto zaujímavých hodiniek. Pripravte sa na aplikácie, ktoré Vám napríklad povedia ako rýchlo idete na bicykli, či zmerajú celkovú vzdialenosť, ktorú ste prešli.

Pebble ponúka sedem dňovú životnosť baterky a nabíjať ich budete vedieť pomocou USB. Tento zaujímavý produkt stojí $150 a dá sa objednať z ich webu.

Zdroj: CultOfAndroid, Vimeo