Úvod Dohady Nexus 10 dostane lepší procesor a grafiku už na MWC 2013

Nexus 10 dostane lepší procesor a grafiku už na MWC 2013

6

Táto špekulácia je celkom zaujímavá, aj keď jej osobne veľmi neverím. Pošepkáva sa, že Google plánuje predstavenie novej verzie Nexus 10 na Mobile World Congress v Barcelone, ktorý sa koná už budúci mesiac.

Nexus 10 je jeden z najlepších tabletov minulého roka. Ako všetky zariadenia, tak aj Nexus 10 má svoju slabšiu stránku a tou je jeho procesor, ktorý nie vždy zvláda vyobrazenie toľkých pixelov. Jeho displej totiž zobrazuje 2560 x 1600 pixelov. Nexus 10 je poháňaný dvoj-jadrovým 1.7GHz Cortex A15 Samsung Exynos 5 a štvor-jadrovou grafikou Mali-T604.

Nová verzia Nexus 10 by mala disponovať novou, osem-jadrovou grafikou T628 a dokonca môže byť prvým produktom, ktorý príde s Mali-T678. Redaktori z Bright Side of News údajne dostali príležitosť sa „pohrať“ s takýmto prototypom a povedali, že rozdiel je ako „noc a deň“.

O tom, či je táto špekulácia pravdivá zatiaľ nevieme. Jedno však viem určite. Tí, ktorí si kúpili terajší Nexus 10 nebudú radi, ak po troch mesiacoch predstavia novú, oveľa lepšiu verziu.

Zdroj: Bright side of News via PhoneArena