Úvod Hry Najlepšie plošinovky pre Android z 2012

Najlepšie plošinovky pre Android z 2012

0

Rok 2012 bol skvelým rokom pre Android hry a aplikácie. Na Google Play sa nahromaždilo kvantum aplikácií, z ktorých je síce nesporne veľa zlých a nepoužiteľných, no veľa je aj kvalitných a takých, ktoré sa rozhodne oplatí vyskúšať.

Dnes sa pozrieme na najlepšie plošinovky z roku, kedy mal prísť koniec sveta. Plošinovky sú konceptovo extrémne jednoduché hry, v ktorých je Vašim cieľom skákať cez prekážky a tak sa dostávať ďalej a ďalej.

Keďže je plošinoviek veľa, neodsudzujte nás za výber, rozhodne zabudneme na veľa výborných hier, no nedajú sa spomenúť všetky. Snáď si však vyberiete.

1. Rayman Jungle Run

rayman

Rayman Jungle Run beží pod rovnakým UbiArt enginom ako Rayman Origins, čo je hra, ktorá povyhrávala veľa ocenení vo svojej kategórii.

Zahrajte si známeho Raymana aj na svojom Android zariadení. Jedinou prekážkou však môže

byť jeho cena, ktorá je vyššia, než by sme chceli.

[app]com.pastagames.ro1mobile[/app]

2. Waking Mars

wakingmars

V roku 2097 sme objavili život na Marse. Keď sa však na svojej prvej misii ocitnete zavretý v jaskyni, bude len na Vašich schopnostiach aby ste sa naučili žiť s ekosystémom Marsu a tak prežili.

[app]com.tigerstylegames.wakingmars[/app]

3. Cordy

cordy

Plošinovka od SilverTree Media je stále jedna z tých najlepších, ktoré nájdete na Google Play. Zahráte si v 2.5D prostredí a príjemnú atmosféru doplní zaujímavý soundtrach.

Cordy sme si v redakcii zamilovali aj vďaka tomu, že prichádza s premysleným ovládaním. Ide o skvelú hru na oddych, či seriózne hranie.

[app]com.silvertree.cordy[/app]

4. They Need to Be Fed

theyneedtobefed

V tejto hre sa premiestnite do úlohy malého mimozemšťana, ktorý skáče z jedného objektu na druhý. Keď na niektorý z predmetov prekočíte, viete po ňom chodiť dookola, akoby Vás držala gravitácia. Vašou úlohou bude popreskakovať po takýchto objektoch, no dávajte si pozor aby ste neskočili na niečo ostré.

[app]com.yoyogames.droidtntbf[/app]

5. Paper Monsters

papermonsters

Ponorte sa do sveta papierových príšeriek a sledujte ako sa pred Vašimi vlastnými očami začne odohrávať príbeh, zložený z pepieru, krabíc a pár bavlnených guličiek.

Paper Monsters je hra, ktorá využíva základy 2D plošinoviek, kombinuje ich s najlepšou grafikou a ponúka ich pre Vaše Android zariadenie.

[app]com.crescentmoongames.papermonsters[/app]

6. Sonic The Hedgehog 4: Episode II

sonic

Sonic 4 pokračuje novou časťou pod názvom Episode II. Sonica veľmi netreba predstavovať, poznajú ho snáď všetci. Ostáva si ho už len zahrať!

[app]com.sega.sonic4ep2[/app]

7. Sleepwalkers’s Journey

sleepwalker

Vydajte sa na úžasnú cestu snami! Hrdina hry, Moonboy sa počas snívania dostáva z postele a stáva sa námesačným. Postarať sa sám o seba nevie a tak sa to stáva Vašou úlohou. Pomôžte mu bezpečne prejsť cez jeho sny naspäť do jeho postele.

[app]com.elevenbitstudios.SleepwalkersJourneyHD[/app]

Zdroj: Rayman, Waking Mars, Cordy, They Need to Be Fed, Sonic, Sleepwalker's Journey