Úvod Novinky Android MIUI: 10 miliónov stiahnutí

MIUI: 10 miliónov stiahnutí

0

Vo svete „varených“ ROM je len pár mien, ktoré pozná takmer každý. Jedným z takýchto mien je CyanogenMod, meno, ktoré je snáď najznámejšie. Ďalšou takou ROM je AOKP (osobne používam na One X) a samozrejme nemôžeme zabudnúť na hrdinu dnešného príbehu, MIUI.

Táto neobyčajná ROM bola stiahnutá neuveriteľných 10 miliónov krát. MIUI je tak upravená verzia ROM, že stock Android s ňou nemá takmer nič spoločné. Samotná ROM je veľmi pekne prepracovaná, stabilná a očividne sa páči veľa ľuďom.

MIUI

Tím MIUI (ktorý sa skladá z 80 programátorov) tohto magického čísla dosiahol za 850 dní. Na MIUI ROM vychádza približne 188 aktualizácií za týždeň.

miuipocet

Dnes tím MIUI ohlásil novú spoluprácu s charitou Smile Angel Foundation (založená v roku 2006), ktorá sídli v Pekingu a pomáha deťom s rázštepom. Ak chcete pomôcť takýmto deťom, jednoducho si stiahnite ROM s názvom MIUILove a tím MIUI za každé stiahnutie charite daruje 1,2 euro centu. Počas písania tohto článku bola ROM stiahnutá 41,573 krát, čo znamená, že sa zatiaľ vyzbieralo približne €515, čo nie je najviac, no akákoľvek suma charitu určite poteší. Samotná ROM je ladená do ružovej farby, so srdiečkami, ktoré sa zobrazujú kade tade. Ak si ROM nenainštalujete, tak si ju aspoň stiahnite.

Ak by ste si ROM chceli aj nainštalovať, pozrite sa, či je Vaše zariadenie podporované.

Zdroj: MIUI via Phandroid