Úvod Výrobcovia Huawei Huawei mal v Q4 po Apple a Samsungu tretí najväčší podiel na...

Huawei mal v Q4 po Apple a Samsungu tretí najväčší podiel na trhu smartphonov

1

Tichá voda brehy myje. Aj tak by sa dala zosumarizovať snaha Huawei, ktorý získal pozíciu výrobcu s tretím najväčším podielom na trhu so smartphonami. Jedná sa o štvrtý kvartál minulého roku a zatiaľ čo čínsky výrobca ani z ďaleka nemá na Apple, či Samsung, podarilo sa mu predstaviť pár zaujímavých zariadení. Predstavili napríklad Huawei Ascend P1 S, vtedy najtenší smartphone hrubý len 6,68 milimetra.

Tento rok predpokladáme, že Huawei ešte posilní a to vďaka sérii ich najnovších zariadení, ktoré predstavil na CES 2013 v Las Vegas. Reč je o masívnom, 6,1 palcovom Huawei Ascend Mate, ktorý okrem HD displeja ponúka aj obrovskú 4,050mAh baterku.

[nggallery id=236]

Len dnes sme Vás informovali o prvom uniknutom obrázku ich nového zariadenia, ktoré predstavia na Mobile World Congress, Huawei Ascend P2. Ide o 4.5 palcový smartphone s Full HD rozlíšením, čím sa stane smartphonom s najvyššou hodnotou ppi, ktorá bude mať veľmi blízko k 500.

Chart: Worldwide Smartphone Vendors Market Share, 2012 Q4Description: IDC’s Worldwide Quarterly Mobile Phone Tracker provides smart phone and feature phone market data in 60 countries and 8 regions by vendor, device type, air interface, operating systems and platforms, and generation. Over 20 additional technical segmentations are provided. The data is provided four times a year and includes historical and forecast trend analysis. For more information, or to subscribe to the research, please contact Kathy Nagamine at 1-650-350-6423 or knagamine@idc.com.Further detail about this tracker can be found at:http://www.idc.com/tracker/showproductinfo.jsp?prod_id=37Tags: Samsung, Apple, Huawei, ZTE, Sony, Mobile Phone, Smartphone, IDC, tracker, Q4 2012, mobile phones, 4Q 2012, market share, galaxy, iPhone, Android, iOS, Holiday QuarterAuthor: IDCcharts powered by iCharts

Všetky tieto vylepšenia čínskemu výrobcovi jedine pomôžu a pomôžu aj ich 4.9% podielu na trhu, ktorý zaznamenali v štvrtom kvartáli 2013.

Zdroj: IDC via PhoneArena