Úvod Smartphony Dohady Huawei Ascend P2: Pozrite si prvú fotku 1080p dela z číny

Huawei Ascend P2: Pozrite si prvú fotku 1080p dela z číny

0

Príbeh Huawei mi tak trochu pripomína príbeh HTC. Malá firma, ktorá bola spočiatku známa len na domácom trhu sa pomaly ale isto vyšplhala na najvyššie priečky svetového priemyslu s mobilnou technikou. Ešte pred rokom pri značke Huawei takmer každého napadli len lacné smartphony, plné nekvalitných súčiastok. Tento rok je však úplne iný, Huawei sa skutočne stáva elitou a o tom svedčia aj ich najnovšie zariadenia. Koniec koncov, o svojich produktoch to tvrdí aj sám veľký šéf Huawei.

Jedným z dôkazov, že to Huawei myslí vážne je Huawei Ascend P2, nástupca P-jednotky, ktorá sa minulý rok stala najtenším zariadením a rozpútala vojnu medzi ostatnými výrobcami. Huawei Ascend P2 by mal byť predstavený na Mobile World Congress v Barcelone a ponúknuť by mal štvor-jadrový procesor o takte 1.8GHz, 4.5 palcový Full HD 1080p displej (489ppi), 2GB RAM, 13MPx zadný fotoaparát a ako čerešničku na torte 3,000mAh baterku.

Huawei-Ascend-P2-render

O verzii Androidu zatiaľ vieme len toľko, že pôjde o 4.x, no na sklamanie veľa ľudí bude jeho 1.8GHz štvor-jadrový procesor jeden z tých, ktoré vyrába samotný Huawei a tak možno neosloví až toľko ľudí. Stále však pôjde o smartphone, ktorý ponúka nekompromisný výkon a displejom, ktorého hodnota ppi sa blíži k 500? Nezostáva nič iné, len sa tešiť na budúcnosť, ktorá bude veľmi zaujímavá.

Zdroj: UnwiredView