Úvod Výrobcovia HTC HTCRuu.com končí, môže za to tím právnikov z HTC

HTCRuu.com končí, môže za to tím právnikov z HTC

0

Dnes sme sa dozvedeli skutočne zaujímavé správy. Podľa majiteľov webu HTCRuu.com ich HTC kontaktovalo s tým, že chcú zastaviť prevádzku ich webu a odstrániť všetky HTC logá, na ktoré vlastnia copyright. HTC tak koná z toho dôvodu, že je v domnení, že by ich logá mohli zmiasť zákazníkov, ktorí by si mohli myslieť, že ide o legitímnu HTC stránku. To je však len zámienka, keďže právnik, ktorý sa tomuto prípadu venuje prehlásil, že by mohlo ísť o distribúciu samotných RUU súborov.

Je to jasné hlavne preto, že všetky RUU súbory sú odteraz umiestnené na AndroidFiles.org, no HTC hľadá spôsob ako zablokovať ich distribúciu aj tam, keďže sa na nich vzťahuje copyright HTC. Podľa HTC sú RUU súbory nebezpečné a neskúsenému užívateľovi by mohli poškodiť zariadenie. S tým súhlasíme a preto Vám vždy hovorím, že všetko, čo robíte so svojim zariadením robíte na vlastnú zodpovednosť.

Na všetko toto má HTC právo a tak to je, nemôžeme sa na nich hnevať. Zaujímalo by ma však, že prečo začali konať až teraz, po toľkých rokoch. HTC bolo známe tým, že sami naprogramovali rôzne pomôcky pre odomknutie bootloaderov a z komunitného snaženia o odomknutie si tak veľkú hlavu nerobili.

Je ťažké tento prípad nejak uzavrieť, keďže nám stále chýba prehlásenie od HTC. Prečo tak robia a prečo tak robia práve teraz teda naďalej ostáva záhadou. Ak by ste si chceli preštudovať celú konverzáciu medzi HTC a HTCRuu.com, možete tak spraviť na Reddit.

Zdroj: Phandroid