Úvod Smartphony Dohady HTC M7: Zhrnutie všetkého čo vieme o dizajne, špecifikáciách a viac

HTC M7: Zhrnutie všetkého čo vieme o dizajne, špecifikáciách a viac

0

Snaha zatajovať informácie o svojom high-end zariadení je v dnešnom svete technológií je veľmi ťažké, keďže všetci bažia za vidinou rýchleho zárobku pri predaní informácií ohľadom najnovšieho zariadenia. Preto sa výrobcovia o to už tak nestarajú.

Niekedy mám pocit, že to výrobcovia robia úmyselne aby medzi komunitou vytvorili tzv. „hype“. Pekným príkladom je Galaxy Note 8.0, HTC Butterfly, či Xperia Z.

Najnovším zariadením, ktoré sa pridalo do nikdy nekončiaceho príbehu špekulácií, či už chcených alebo nechcených je nová vlajková loď HTC pod krycím menom HTC M7. O tomto zariadení sme napísali už veľa článkov a tak je načase to všetko zoradiť, aby ste v tom mali väčší poriadok.

Cena a dostupnosť

1

Začnem tým najzaujímavejším údajom, ktorý by chcelo pravdepodobne vedieť asi najviac z Vás a to cenou a dostupnosťou. Predpokladalo sa, že po vzore One X bude zariadenie dostupné v apríli, no posledné správy naznačujú, že by to mohlo byť už v marci.

Vysvetlenie je jednoduché. HTC sa pokúsi o predbehnutie predstavenia Galaxy S4, tak ako minulý rok, no zároveň aj z toho dôvodu, že intenzita špekulácií a uniknutých informácií sa čím ďalej zvyšuje.

To, že sa HTC M7 ukáže na MWC je takmer jasné, no možné je aj to, že ho predstavia ešte skôr. Koniec koncov, prečo by si nevybrali udalosť, kde by zažiaril len ten ich produkt.

Čo sa týka ceny, o tej veľa nevieme, no predpokladá sa, že sa bude pohybovať niekde na hranici €600.

Dizajn a displej

2

HTC už päť palcové zariadenie predstavilo v podobe HTC DNA/Butterfly, takže by sme očakávali, že v tom budú aj pokračovať. Situácia sa však má inak, keď posledné špekulácie naznačili, že M7 príde rovnako ako One X s 4.7 palcovým displejom.

Čo sa týka rozlíšenia, tam to vidíme na 1920 x 1080 Full HD displej, čo by znamenalo, že by mal 468ppi. Ísť by malo o LCD panely, ktoré dodá Sharp.

Hardware

HTC-M7

Niektoré informácie nám síce chýbajú no takmer určite vieme o tom, že HTC M7 bude vybavený 1.7GHz procesorom Snapdragon S4 Pro a 2GB RAM. Ďalšie špekulácie, ktoré sa objavili už niekoľko krát tvrdia, že príde s 32GB vnútornou pamäťou, 13MPx zadným fotoaparátom, 2MPx predným fotoaparátom a 2,300mAh baterkou.

O podpore microSD karty môžete maximálne snívať, keďže HTC ich takmer vôbec nepodporuje. Na druhú stranu sa rozpráva o zaradnie IR portu, čo by znamenalo, že Váš HTC by fungoval ako univerzálny ovládač.

Software

htc_sense_5_

Predpokladáme, že hneď po predstavení bude HTC M7 používať Android 4.1 Jelly Bean s novým HTC Sense 5.0. Na to, či skutočne pôjde o vylepšenie si budeme musieť počkať.

To je zatiaľ všetko, čo o M7 vieme, no musíte uznať, že ide o veľa informácií o zariadení, ktoré sa určite nezačne predávať skôr, než v marci. Jediné, čo nám ostáva doplniť je jeho cena a presný názov, ktorý sa viac než pravdepodobne zmení z M7 na niečo iné.

Zdroj: AndroidAuthority