Úvod Hry Hra Angry Birds bola stiahnutá na takmer polovicu všetkých Android a iOS...

Hra Angry Birds bola stiahnutá na takmer polovicu všetkých Android a iOS zariadení aktivovaných na Vianoce

2

O tom, že Angry Birds je populárna hra nemáme žiadne pochybnosti. Ak sledujete seriál ako The Big Bang Theory tak ste si určite všimli, že ju spomenuli aj tam a to teda znamená, že ide o pekne populárnu aplikáciu. Čo si myslíte, koľko ľudí si ju stiahlo cez Vianoce? Počas sviatkov si ju stiahlo cez 30 miliónov ľudí, počas samotných Vianoc (tých amerických – 25. decembra) si ju stiahlo 8 miliónov ľudí.

angrybirds

Ešte zaujímavejšie je však porovnanie s aktiváciami nových smartphonov a tabletov. Podľa serveru The Next Web bolo na Vianoce aktivovaných 17.5 milióna Android a iOS zariadení. Ak ste si to zrátali, tak je jasné, že teoreticky si polovica týchto ľudí okamžite nainštalovala Angry Birds.

Rovio teda rozhodne s popularitou nekončí a s ich prichádzajúcim filmom a sériou nových aplikácií, ktoré pohltili niekoľko miliónov ľudí to ani tak skoro neočakávame.

Takže ako to je? Tí, ktorí ste mali to šťastie, že ste si pod stromčekom našli Android smartphone alebo tablet. Nainštalovali ste si Angry Birds?

Zdroj: The Next Web, Twitter (infografika) via AndroidAuthority