Úvod Výrobcovia Google zrušil presmerovanie z Google máp pre majiteľov zariadení s Windows Phone

Google zrušil presmerovanie z Google máp pre majiteľov zariadení s Windows Phone

2

Včera sme Vás informovali o chybe s Google mapami, ktorá sa prejavovala na zariadeniach s operačným systémom Windows Phone. Vyzeralo to tak, že Google svoj kód upravil tak, aby to majiteľov Windows Phone zariadení po zadaní odkazu maps.google.com presmerovalo naspäť na Google.com.

Google tento problém neskôr komentoval tým, že webová verzia Google máp bola naprogramovaná pre webkit prehliadače, ktorým Internet Explorer na Windows Phone nie je. Podľa Google bola chyba malá, presmerovanie z máp odstránili a tak si ich majitelia Windows Phone zariadení opäť môžu zapnúť. Google pre The Next Web vydal nasledujúce prehlásenie:

Pravidelne testujeme kompatibilitu s mobilnými prehliadačmi, aby sme zaistili najlepší zážitok pre daných užívateľov.

V našom najnovšom teste Internet Explorer neponúkal dostatočne dobrý zážitok z nášho produktu, keď v ňom nebolo možné sa posúvať ani približovať, čo sú dve základné funkcie. Výsledkom tohto testu bolo naše rozhodnutie presmerovať majiteľov Windows Phone zariadení na Google.com, kde mohli aspoň vyhľadávať. Prehliadač Firefox ponúka o niečo lepší zážitok z máp a preto sme užívateľov s týmto prehliadačom nikam nepresmerovali.

Nedávne vylepšenia Internet Exploreru a Google Maps zlepšili fungovanie máp a momentálne pracujeme na odstránení presmerovania. S testovaním kompatibility Google Maps budeme pokračovať aj naďalej.

Veľa majiteľov Windows Phone zariadení sa teraz bude hrdo biť do hrudníka s tým, že ich náreky boli vyslyšané a že sa im podarilo prehovoriť takého giganta, akým je Google. Faktom však ostáva to, že Google má pravdu a ak sa na Internet Exploreri nedalo v mapách ani posúvať ani približovať, spravili tú správnu vec.

Ak však Microsoft nezačne so svojim milovaným Internet Explorerom niečo robiť, tak je celkom možné, že ho Google znovu odstaví. Predsa len sú na chvoste celého sveta smartphonov a tak by sa mali posnažiť a spraviť svoj jediný prehliadač kompatibilným so zvyškom chytrého sveta.

Zdroj: The Next Web via AndroidCentral