Úvod Novinky Android Google údajne pracuje na novej bezdrôtovej sieti

Google údajne pracuje na novej bezdrôtovej sieti

0

Na internete sa pohybuje veľa špekulácií o tom, že Google chystá svoju vlastnú LTE sieť. Najnovšie o tom informoval Wall Street Journal, ktorý tvrdí, že Google stavia svoju vlastnú bezdrôtovú sieť.

Celá táto špekulácia je založená na dokumente z FCC, ktorý zbadal inžinier Steven Crowley. Vyzerá to tak, že Google bude testovať svoju novú sieť v okolí ich Mountain View pozemku. Celý testovací systém by mal pozostávať z 50 staníc a 200 užívateľských zariadení. Google sa tento dokument okamžite pokúsil stiahnuť, keď tvrdí, že je potrebné aby ich informácie ostali súkromné, keďže by to mohlo ovplyvniť vysoko konkurenčný trh so spotrebnou elektronikou.

Čo je však divné je frekvencia, ktorú budú používať testovacie zariadenia. Pôjde o frekvencie v rozsahu od 2524 do 2625 megahertzov. Tí, ktorí sa technológiám venujete už nejakú tú dobu ste možno okamžite zbadali, že nejde o frekvencie, ktoré by boli akýmkoľvek štandardom v mobilnej komunikácii.

Na druhej strane nikto nevie, čo Google vôbec robí vo svojich budovách, takže vôbec nie je jasné, či sa tento ich projekt dostane aj k nám. Google nás však sklame len málokedy a ak sa potvrdí, že ide o skutočnú vec, mohli by sme sa začať tešiť na novú éru mobilného internetu.

Zdroj: WSJ via Gizmodo