Úvod Novinky Android Google CEO Larry Page: Facebook na svojich produktoch odvádza veľmi zlú prácu

Google CEO Larry Page: Facebook na svojich produktoch odvádza veľmi zlú prácu

1

Google CEO Larry Page veľa rozhovorov nedáva, no keď sa rozhodne niekomu jeden venovať, len málokedy akýmkoľvek spôsobom útočí na iné firmy. V novom rozhovore pre Wired sa Larry Page rozrozprával o mnohých témach, vrátane produktov Facebooku. Zatiaľ čo poznamenal, že Facebook je silný v tom, čo robí, tvrdí aj to, že na svojich produktoch odvádza veľmi zlú prácu.

Načasovanie tohto rozhovoru nemohlo byť nijak lepšie, keďže Facebook len v utorok predstavil Graph Search, funkcionalitu, ktorá nepriamo zasahuje do územia Google. Aj keď Larry Page o tejto funkcii počas rozhovoru nemohol vedieť, keďže sa odohral v decembri, ide stále o veľmi vážne tvrdenie.

Veľká časť rozhovoru sa taktiež zaberala tajným miestom pod názvom Google X lab, kde by podľa všetkého mal Larry Page tráviť dlhé hodiny premýšľaním a vyrábaním nových projektov, ako napríklad auta, ktoré šoféruje samo. Page tvrdí, že sa sústredí na to, aby boli o desať krát – 1000 percent lepší, než ich konkurencia, keďže „malé vylepšenia časom zostarnú.“ Podľa Larryho je to presne tento prístup, ktorý Google robí tak unikátnym – „Bojím sa, že s prístupom akým spravujeme firmy sa stalo niečo seriózne zlé. Veľká časť mojej práce spočíva v tom aby ľudia ostali zameraní na veci, ktoré nie sú len malými vylepšeniami.“

Larry Page sa nevyhol ani otázkam o Apple. Rozprával sa hlavne o sklone Apple robiť „veľmi málo vecí“, no uznal, že im to zatiaľ vychádza, no taktiež povedal, že to nie je spôsob, akým pracuje Google. „Príde mi to neuspokojivé,“ povedal Page.

Keď sa téma zvrhla na komentár nebohého Steva Jobsa, keď chcel proti vtedy novému Androidu spustiť termonukleárnu vojnu, Page len poznamenal „Ako sa im v tom darí?“. Keď diskusia pokračovala ďalej v tom, že Android dominuje mobilnému trhu, Larry Page len dodal „Android je veľmi úspešný a sme z toho nadšení.“

Zdroj: Wired via The Verge