Úvod Novinky Sony Xperia Tablet Z: Jednoduchosť v dizajne

[Fotky] Sony Xperia Tablet Z: Jednoduchosť v dizajne

0

Ešte v roku 2011 chcel Sony obsadiť druhé miesto na trhu s tabletami. Aj keď nešlo o najambicióznejší cieľ, nepodarilo sa im to, keďže Tablet S a Xperia Tablet S nikoho neohúrili. Mobilná divízia japonského výrobcu sa však zlepšila a vďaka kvalitnému produktu akým je Xperia Z sa o tabletovú dominanciu pokúša znovu.

Sony Xperia Z môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Sony Xperia Tablet Z bol predstavený včera, za čím nasledovalo predstavenie pre japonského operátora NTT DoCoMo. Na mieste boli aj redaktori z The Verge. Samotný tablet je hrubý 6.9 milimetra a tak sa stal najtenším tabletom sveta. Čo sa týka dizajnu, Xperia Tablet Z ponúka rovnaké dizajnové črty ako Xperia Z. narozdiel od svojho smartphonového súrodenca je jeho zadná strana vyrobená z mäkkého plastu, čo mu ubralo na váhe, ktorá sa teraz pohybuje na hranici 495 gramov. Aby som to uviedol do perspektívy, Nexus 10 váži 603 gramov a iPad váži 662 gramov. Dizajn preložených novín teda zmizol, no celková vizáž rozhodne neutrpela, dokonca by som povedal, že sa konkurencia má z čoho učiť.

6

Sony Xperia Tablet Z ponúka 10 palcový displej s rozlíšením 1920 x 1200, čo znamená, že Nexus 10 alebo iPad-u sa aspoň čo sa týka displeju nevyrovná, no na druhú stranu vôbec nevyzerá zle. Dané rozlíšenie ponúka hustotu pixelov 224, takže obraz je ešte o čosi ostrejší, než na Nexus 7. Tablet okrem toho disponuje aj 8MPx fotoaparátom, ktorý je jeden z tých lepších medzi tabletami.

Celkovo je teda vzhľad nového tabletu od Sony prijateľný a chválim aj to, že sa na zadnej strane rozhodli použiť plast a nie sklo, čím je tablet oveľa ľahší. Jedinou otázkou teraz ostáva to, či tento tablet opustí pôdu Japonska. Sony sa totiž nezmienil o dostupnosti v iných krajinách. Čo však hovoríte Vy? Páči sa Vám alebo by ste si radšej vybrali nejaký iný?

[nggallery id=214]

[poll id=“81″]

Zdroj: The Verge