Úvod Dohady Samsung predstaví na podujatí MWC 2013 Android tablet Galaxy Note 8

[Dohady] Samsung predstaví na podujatí MWC 2013 Android tablet Galaxy Note 8

0

Podľa zaujímavých informácií, ktoré dostal portál SamMobile.com, by mala spoločnosť Samsung predstaviť na nadchádzajúcom podujatí, MWC 2013 v Las Vegas, Android zariadenie s 8-palcovým displejom a inteligentným stylusom S Pen.

Neznáme 8-palcové mobilné zariadenie má niesť produktový kód GT-N5100 a predstavené budú pravdepodobne rovno dve verzie, 3G/WiFi a WiFi. Keďže sa povráva aj o styluse S Pen, oficiálny názov zariadenia pre spotrebiteľov odhadujeme na Galaxy Note 8.0

A o akých špecifikáciach Samsung Galaxy Note 8.0 sa špekuluje? Predovšetkým o 8-palcovom displeji s rozlíšením 1280×800 pixelov (Super Clear LCD), 2GB RAMke, 16 alebo 32GB internej pamäti plus slot pre microSD kartu a o 5MPx zadnej + 1.3MPx prednej kamere. Veľkosť celej konštrukcie tohto Android tabletu by nemala presiahnuť rozmery 211.3 × 136.3 × 7.95 mm. Android Jelly Bean je samozrejmosťou.

Šanca, že sa predstaví tablet s takouto veľkosťou, je pomerne vysoká. Išlo by s veľkou pravdepodobnosťou o nebezpečného konkurenta pre nedávno predstavený iPad Mini disponujúci podobnou veľkosťou displeja. Funkcionalita inteligentného stylusu S Pen by dávala Galaxy Note 8.0 oproti Apple tabletu veľkú výhodu. Kto už raz otestoval, čo dokáže toto elektronické pero od Samsungu, vie prečo. Dôležitú konkurenčnú výhodu bude možno hrať aj cena, ktorá nemusí zrovna patriť medzi tie najväčšie. Zariadenia Note si za pomerne krátky čas získali obrovské množstvo fanúšikov, preto nie je prekvapujúce, ak by sa spoločnosť Samsung rozhodla spraviť takýto krok.

Zatiaľ ide o neoficiálne informácie, takže brať takúto novinku vážne, nie je najlepší prístup. Nezostáva nám však nič iné, ako si ešte pár týždňov počkať na začatie podujatia MWC 2013, na ktorom bude predstavených určite viacero zaujímavých noviniek, aj od iných výrobcov.

Zdroj: sammobile.com