Úvod Výrobcovia Asus Digitimes: Druhá generácia Nexus 7 už v máji, vyrobí ho Asus

Digitimes: Druhá generácia Nexus 7 už v máji, vyrobí ho Asus [Dohady]

2

Digitimes, taiwanský web, ktorý nás každodenne zásobuje najhorúcejšími správami z mobilného sveta Ázie práve napísal zaujímavý článok, ktorý sa týka nášho milovaného Nexus 7. Tvrdia totiž, že Google opäť spolupracuje s Asusom pri navrhovaní druhej generácie Nexus 7, ktorá by mala byť predstavená už v máji. Tablet by mal disponovať full HD displejom (1920 x 1080), mal by byť tenší a jeho rámik by mal taktiež prejsť liposukciou. Najlepšou správou zo všetkých je pravdepodobne informácia o jeho cene, ktorá by mala ostať nezmenená, teda $199 a $249.

Na čom pobeží? Podľa článku pôjde o aktualizovanú verziu Androidu, čo nás privádza k myšlienke, že Google plánuje ešte jednu menšiu aktualizáciu Jelly Beanu pred tým, ako predstaví Key Lime Pie (predstavenie spolu s Nexus smartphonom na jeseň?). Google by mal nový Nexus 7 predstaviť na svojom každoročnom stretnutí, Google I/O.

Kedy však uvidíme Key Lime Pie? Ako som už naznačil, Google pravdepodobne počká na predstavenie svojho nového Nexus smartphonu, ktoré sa väčšinou koná na jeseň. Malo by ísť o prvé zariadenie s Key Lime Pie a už teraz sa modlíme za to, že výrobca, ktorý vyhrá konkurz o výrobu Nexusu ho vyrobí v dostatočnej kvantite a samozrejme kvalite.

Vráťme sa však späť k tabletu. Znamená táto novinka to, že by ste s kúpou Nexusu mali počkať? To je celkom ťažká otázka. Väčšina Android tabletov nie je radená medzi produktívne zariadenia, takže ak ho nepotrebujete k práci, či štúdiu, pol roka vydržíte. Na Vašom mieste by som však rozhodne počkal minimálne na Mobile World Congress, ktorý sa koná budúci mesiac v Barcelone.

Kto z Vás (aj majiteľov Nexus 7) bude rozmýšľať o jeho výmenu za novší, rýchlejší model? Zostanete Nexusu verní alebo sa poobzeráte po niečom inom?

Zdroj: Digitimes via AndroidAuthority