Úvod CES 2013 CEO Huawei: Plasty Samsungu sú príliš lacne, najlepší smartphone máme my!

CEO Huawei: Plasty Samsungu sú príliš lacne, najlepší smartphone máme my! [CES 2013]

4

Pri argumentovaní je dôležité, aby ste svoj argument mali niečím podložený. V prípade Huawei by to napríklad mohli byť špecifikácie na papieri, tržby a názor rôznych ľudí. To však okrem špecifikácií nemajú, no napriek tomu sa rozhodol CEO Huawei Richard Yu o Samsungu prehlásiť, že ich plasty sú príliš lacné a že práve ich zariadenie je to najlepšie.

Huawei sa preslávilo low-end zariadeniami a u mnohých ich značka stále evokuje pocit nízkej ceny a slabej kvality. Richard Yu to však chce zmeniť. Presvedčiť nás majú ich najnovšie kúsky, ktoré boli predstavené na CES v Las Vegas. Ako príklad si zoberme Ascend Mate s jeho gigantickým displejom. Je jasné, že konkuruje Galaxy Note 2. Huawei okrem neho predstavil aj Ascend D2, ktorý sa radí medzi zvyšok 5 palcových Full HD high-end smartphonov.

Čínsky výrobca je tak odhodlaný zmeniť postoj niektorých ľudí, že je ochotný obetovať časť profitu, len aby ich presvedčil. Aby CEO Richard Yu nenechal žiadne vody kľudnými, obul sa aj do Apple, ktorého prirovnal k Samsungu a obvinil ho z nedostatku inovácie.

„Steve Jobs sa pominul,“ povedal. „Teraz im chýba inovácia.“

Yu okrem toho Samsung skritizoval aj čo sa týka ich high-end zariadení. Mieril tým samozrejme na Galaxy S3, o ktorom povedal, že plast, ktorý použili je príliš lacný.

„Najlepší smartphone je od Huawei. Nie od našej konkurencie,“ povedal Yu. Súhlasíte?

Zdroj: The Verge via AndroidAuthority