Úvod CES 2013 Alcatel fascinuje: Predstaví najtenší a najľahší smartfón na trhu!

Alcatel fascinuje: Predstaví najtenší a najľahší smartfón na trhu! [CES 2013]

0

Včera sme Vás informovali, že spoločnosť Alcatel, ktorá sa doteraz držala v ústraní sa chystá predstaviť veľmi vydarené quad-core smartfóny s názvom Scribe X a Scribe HD,  o ktorých si môžete prečítať vo včerajšom článku TU.

Alcatel sa zrejme s týmito kúskami iba rozbehol, pretože ohlásil ďalšie nemenej zaujímavé zariadenia. Prvým z nich je model s názvom One Touch Idol Ultra, ktorý bude až o 15 percent tenší ako iPhone 5, dodávaný bude s 4,7 palcovým 1280 x 720 AMOLED displejom známym hlavne zo Samsung zariadení, dvojjadrovým 1,2 GHz procesorom, 1GB pamäťou RAM a Androidom 4.1 Jelly Bean. Jeho hrúbka je iba 6,45 milimetra!

alcatel-one-touch-idols

Ďalším, veľmi podobným smartfónom je One Touch Idol, no tentokrát bez prívlastku ultra, ktorý sa môže popýšiť takisto 4,7 palcovým QHD displejom, no s použitou IPS technológiou, pamäť RAM bude mať kapacitu 512 MB a procesor zostane po vzore tenšieho brata dvojjadrový. Hrúbka tohto zariadenia je 8,14 mm ale zaujímavejšia je hmotnosť, ktorá je len 110g a podľa vyjadrení výrobcu sa jedná o najľahší smartfon na trhu.

alcatel-one-touch-scribe-hd

 

Vyzerá to, že Alcatel to na trhu so smartfónmi myslí naozaj vážne ale konkurencia zo stany Samsungu a HTC je silná. Uvidíme, ako sa v budúcom roku na trhu uchytí a hlavne akú cenovú politiku Alcatel prinesie.

Zdroj: AndroidPit