Úvod Neprehliadnite vlavo YotaPhone ponúkne LCD displej a E-Ink displej na jednom zariadení!

YotaPhone ponúkne LCD displej a E-Ink displej na jednom zariadení!

1

Kto by to bol povedal, že Rusi budú zrovna experimentovať s nezvyčajnými technologickými prevedeniami ako je tento. YotaPhone má totižto dva displeje a pritom sa nejedná o žiadnu „vyklápačku“, pri ktorých to bolo štandardom. Displeje majú dokonca rozdielnu zobrazovaciu technológiu!

Na prednej strane nás čaká klasický LCD panel s rozlíšením  1280 x 720 na uhlopriečke 4,3 palca, pričom na strane zadnej je k dispozícii rovnako veľký čiernobiely E-Ink displej, čo je tzv. elektronický atrament používaný napríklad v e-čítačkách kníh. Jeho výhodou veľmi nízka energetická náročnosť, no naopak, pomalá reakčná doba, takže napríklad nedokáže plnohodnotne prehrávať videá.

YotaPhone_Announcement

Čo sa týka ostatných hardware komponentov, nebude chýbať dvojjadrový procesor Snapdragon S4 s taktom 1,5 GHz, 2 GB RAM, LTE čip a 12 megapixelový fotoaparát.

Koncept je rozhodne zaujímavý. Pri bežných interakciách ako správy, hovory, lúskanie textových webov a podobne môžete používať E-Ink displej a vaša batéria to pocíti minimálne. Pri fotografovaní, prehliadaní videí či obrázkov zase použijete LCD displej. Zariadenie by sa malo objaviť v treťom štvrťroku 2013 na trhoch v Rusku a o jeho úspechu rozhodnú až samotný používatelia. Ja osobne som trochu skeptický.

 

zdroj: talkandroid.com