Úvod Novinky Sony Xperia E: Low-end s Jelly Beanom, ktorý si môžu dovoliť takmer...

Sony Xperia E: Low-end s Jelly Beanom, ktorý si môžu dovoliť takmer všetci

0

Dnes Sony predstavil svoj nový low-end smartphone, ktorý je založený na Android 4.1 Jelly Bean. Sony Xperia E bude dostupná v dvoch verziách. Prvá verzia bude klasická s jedným slotom pre SIM kartu, druhá verzia bude obsahovať 2 sloty. Čo sa týka špecifikácií, nečakajte zázraky. Xperiu E poháňa jedno-jadrový procesor taktovaný na 1GHz, 512MB RAM a svoje dáta budete môcť uložiť na 4GB internej pamäti.

Ak by ste chceli niečo odfotiť, budete mať možnosť použiť 3.2MPx zadný fotoaparátom a pozerať sa budete na 3.5 palcový displej. Smartphone sa Vám zapne aj vďaka jeho 1,500mAh baterke a okrem základných vecí ako 3.5mm vstupu pre slúchadlá na ňom nájdete aj microSD slot.

Sony Xperia E bude dostupná začiatkom roka 2013 a príde v čiernej, bielej a ružovej farbe. O cene zatiaľ nič nevieme.

Tlačová správa

Sony predstavuje Xperia™ E –
Cenovo dostupný smartfón s HD Voice, so sledovaním spotreby dát a úspornou batériou
• Výnimočnú zvukovú kvalitu hovoru zabezpečuje funkcia HD Voice a tlmenie hluku, vďaka ktorým je zvuk hovoru z akéhokoľvek prostredia krištáľovo čistý
• Jednoduchá kontrola nákladov vďaka sledovaniu spotreby dát a riadením spotreby batérie, ktoré predlžuje výdrž v standby režime až 4-násobne
• Dostupná je tiež verzia s duálnou SIM kartou – Xperia E dual
5. december 2012, Londýn / Bratislava – Spoločnosť Sony Mobile Communications (“Sony Mobile”) dnes predstavila nový, cenovo dostupný prírastok svojho radu smartfónov Xperia, Xperia E. Najnovší Android smartfón spoločnosti Sony príde vo verzii s jednou, ako aj dvoma SIM kartami a bude dostupný od prvého štvrťroku 2013.
Xperia E je kompaktný smartfón v konkurenčnej cene, ktorý je navrhnutý so zmyslom pre jednoduchosť. V čiernom, bielom a ružovom prevedení sa Xperia E pýši výnimočnou zvukovou kvalitou HD Voice, vďaka ktorej sú hovory zvukovo čistejšie ako kedykoľvek predtým. Má tiež funkciu potlačenia hluku, ktorá filtruje hluk v pozadí, takže hovor z akéhokoľvek prostredia je krištáľovo čistý.
Smartfón Xperia E je tiež navrhnutý tak, aby užívatelia mali pod kontrolou svoje náklady aj spotrebu energie. Aplikácia využitia dát umožňuje sledovať spotrebu a rozšírený standby režim predlžuje čas pohotovosti až 4-násobne. Keď je obrazovka pár minút v režime spánku, Wi-fi a dátový prenos sa vypnú a väčšina aplikácií je nečinná, čím sa šetrí životnosť batérie. Telefonovanie a zasielanie správ však budú normálne fungovať. Po dotknutí sa displeja a prepnutí z režimu spánku do normálneho sa všetky funkcie vrátia do pôvodného stavu.
Smartfón Xperia E bude tiež dostupný vo verzii s duálnou SIM kartou - Xperia E dual – takže užívatelia budú môcť jedným dotykom prepnúť z jedného tarifu na druhý a využívať tak stále najvýhodnejší program.
„Užívateľom, ktorí idú podniknúť prvé kroky do sveta smartfónov Xperia sa veľmi odporúča pouvažovať nad smartfónmi Xperia E alebo Xperia E dual. Sú perfektné pre ľudí hľadajúcich cenovo dostupný prístup ku kvalite a funkčnosti, ktoré sa už tradične spájajú exkluzívnymi Android smartfónmi,” povedal Calum MacDougall, riaditeľ Xperia marketingu v Sony Mobile Communications.
Smartfón Xperia E prináša mimoriadnu kvalitu zvuku vďaka zabudovanej aplikácii „WALKMAN®“, ktorá zahŕňa zvukovú technológiu xLOUD™, 3D priestorové ozvučenie a manuálny ekvalizér. Spolu s prístupom k miliónom hudobných skladieb1, ktoré ponúka cloudová služba Music Unlimited od Sony Entertainment Network2, užívatelia tiež môžu sledovať a zdieľať svoj obsah na TV, tablete a PC, vďaka bezdrôtovému DLNA pripojeniu.
Smartfón Xperia E bude uvedený na platforme Android 4.1 (Jelly Bean), aby užívateľom sprostredkoval ten najnovší zážitok z Android smartfónu3.
Kľúčové vlastnosti Xperia E
• Dokonale čistý hovor vďaka funkciám HD Voice a potlačeniu hluku
• Jednoduchá správa dát a spotreby batérie
• Dlhotrvajúca 1500 mAh vyberateľná batéria
• 3.5” HVGA displej pre výborný zážitok z browsovania na webe a inú zábavu
• Hudobný zážitok z walkmanu s funkciou xLOUD a 3D priestorovým zvukom
• Bezdrôtové DLNA prepojenie pre jednoduché zdieľanie a sledovanie obsahu na TV, tablete a PC
• 1 GHz procesor
• Xperia E bude dostupný v čiernej, bielej a ružovej farbe a Xperia E dual v čiernej a zlatej
- KONIEC –