Úvod Novinky Galaxy S4, skromnejšie Galaxy Note II, tablet a lá Transformer

[Samsung Dohady] Galaxy S4, skromnejšie Galaxy Note II, tablet a lá Transformer

2

Nebol by to svet technológii keby sa z času na čas neobjavili nejaké viac, či menej zaručené informácie alebo špekulácie. Samsung je top výrobcom na v segmente mobilných technológii, takže sa niet ani čomu čudovať, že sa najväčšia koncentrácia „špiónov“ točí okolo neho. Aj keď nasledujúce riadky nie sú oficiálne informácie ale ako zaujímavosť, téma na diskusiu alebo zamyslenie určite stoja.

Samsung Galaxy S4? Už teraz vieme s istotou povedať, že vznik tohto zariadenia bude na budúci rok najsledovanejší a najšpekulovanejší. Ako obvykle, podľa nešpecifikovaných zdrojov Samsung chystá zariadenie s pracovným názvom „Projekt J“, ktoré by malo mať 1080p HD displej a štvorjadrový next-gen procesor. Malo by sa jednať práve o prípravu modelu Galaxy S4. Oficiálne informácie respektíve uvedenie smartfónu by mohli byť známe v apríli budúceho roku.

Pravda? Ťažko povedať. To, že Samsung pracuje na nejakom zariadení s 1080p displejom a quad-core čipom nie je nič výnimočné. Podobne činia aj ostatní výrobcovia. A názov Projekt J je prinajmenšom divný.

Samsung Galaxy Note II symbolizuje výkon a rozmery s prívlastkom BIG, + k tomu dostanete ako bonus zaujímavú funkcionalitu dotykového pera S Pen. Pochopiteľne je BIG aj cena. Zrejme cena je faktor, ktorý leží v žalúdku Samsung inžinierov a povráva sa, že by chceli sprístupniť Note II aj šetrnejším ľuďom. Špekulácie hovoria, že Samsung pracuje na lacnejšej verzii tohto modelu, pričom rozmery a dizajn by zostali zachované, no priškrtil by sa výkon a možno by sa vymenil aj displej zo sekcie AMOLED na lacnejší LCD panel. Aha, a ešte niečo. Nebude mať S Pen.

Je to bez S Penu potom vôbec „Note“? Dúfame, že sa tieto informácie nepotvrdia a Samsung sa touto cestou nevydá.

Úspech Transformer tabletov od spoločnosti ASUS je nevyvrátiteľný, pričom sa spoločnosti podarilo zmenšiť priepasť medzi tabletom a notebookom kvalitnou dock klávesnicou, ktorú jedným „cvakom“ pripojíte k tabletu. Navyše vám pridá pár hodím používania navyše, pretože obsahuje akumulátor.

Samsung úspešnosť týchto modelov určite zaregistroval a šušká sa, že chystá vlastný, 13,3 palcový tablet s rovnakým princípom pripojiteľnej klávesnice k tabletu. Táto špekulácia sa nám pozdáva a bolo by fajn takýto tablet v budúcnosti zočiť v oficiálnych materiáloch.

Čo si myslíte vy? Uvítame vaše názory v komentároch.

zdroj: androidauthority.com