Úvod Novinky Onda V972: Tablet s displejom v Retina štýle a quad-core CPU za...

Onda V972: Tablet s displejom v Retina štýle a quad-core CPU za skvelú cenu

4

Čínsky výrobcovia sú povestný cenami, ktoré v drvivej väčšine podliezajú konkurenciu, no ich kvalita vždy aspoň na jednu nohu krívala. V poslednej dobe sa ale polepšili aj v tomto smere, kde sme napríklad nedávno mohli byť svedkom 7 palcového tabletu inšpirovaného Nexusom 7, ktorý sa mu rovnal aj kvalitou spracovania.

Dnes tu máme ďalší zaujímavý kúsok s vrcholovou špecifikáciou a slušným spracovaním. Hneď prvé čo zaujme, je 9,7 palcový IPS displej s rozlíšením 2048 x 1536, ktoré je rovnaké ako pri Retina displejoch iPadu. Zariadenie poháňa štvorjadrový procesor Allwinner A31 s podporou HD videa, s ktorým spolupracuje 2 GB pamäť RAM. Aj keď 16 GB úložiska môže postačiť, pre náročnejších je tu slot na microSD, na ktorú si napríklad môžete uskladniť fotografie z 5 megapixelového fotoaparátu na zadnej stane tabletu. Pre videohovory slúži jeho 2 mpix ekvivalent na prednej strane.

Batéria má kapacitu 8000 mAh a Android v tablete je vo verzii 4.1 už s ohlásenou aktualizáciou na verziu 4.2. Tieto vnútornosti sa nachádzajú v tele z hladkého hliníka a váha zariadenia sa zastavila na hodnote 635 gramov.

Čínsky cenový folklór sa prejavil aj na tomto zaradení a k dispozícii bude od 240 amerických dolárov. Onda V972 nie je zrovna známe a ani príťažlivé pomenovanie, no určite by sa našlo mnoho záujemcov, čo by krok do neznáma určite riskli. Expanzia do Európy sa ako vždy neočakáva, takže by sme sa museli oddať niektorému z e-shopov.

zdroj: androidauthority.com