Úvod Výrobcovia HTC HTC opäť pri sile, výsledky zo štvrtého kvartálu konečne pozitívne

HTC opäť pri sile, výsledky zo štvrtého kvartálu konečne pozitívne

4

Podľa analytikov z Morgan Stanley sa HTC podarí dosiahnuť predajných cieľov pre štvrtý kvartál 2012 a to vďaka ich novej vlajkovej lodi HTC Butterfly (Droid DNA), Windows 8 smartphonom a mid-range zariadeniam určeným pre čínsky trh. Predpokladané predaje pre prvý kvartál 2013 sa zvýšili na 8 miliónov kusov, keďže sa predpokladá, že HTC Butterfly bude aj naďalej zaznamenávať dobré predaje.

Cena za podiel HTC stále narastá a HTC Butterfly by sa mal začať v Taiwane predávať už zajtra, len pár dní pred začiatkom predaja iPhone 5, čo taiwanskej spoločnosti opäť pridá na popularite. Droid DNA sa v Spojených Štátoch a v Číne predáva ako teplé rožky a preto sa očakáva, že hitom bude aj na ostatných trhoch.

HTC teda podľa všetkého naplní predpokladaný profit $2.06 miliardy a zároveň získa na popularite, čo sa odzrkadľuje aj na stúpajúcej cene za podiel ich akcií. Vyzerá to teda tak, že pre HTC bude začiatok roka 2013 veľmi pozitívny a súboj o tretie miesto medzi výrobcami, hneď za Samsungom a Apple bude ešte zaujímavý.

Zdroj: Focus Taiwan via AndroidAuthority