Úvod Novinky Android Google nemá v pláne žiadnym spôsobom podporovať Windows 8 a Windows Phone

Google nemá v pláne žiadnym spôsobom podporovať Windows 8 a Windows Phone

8

Kto sleduje technologický svet už nejakú tu dobu, možno si pamätá skeptické postoje voči Apple niekedy na prelome 90. rokov s novým miléniom, ktoré mali na svedomí rôzny PC užívatelia, a ktorí si zo spoločnosti Apple robili žarty ohľadom ich systému vzhľadom na to, že všetky tie úžasné a zaujímavé programy boli na Windows.

Toto isté sa teraz deje s Microsoftom. Windows 8 sa dá podľa reakcii užívateľov označiť za minimálne chaotický a Windows Phone so svojím podielom na trhu ledva vytŕča z trávy, takže sa vývojárom logicky nabáda otázka, prečo by sa mali obťažovať s Windows platformou, keď budúcnosť je jasná v podobe Androidu a IOS systému.

clay

Clay Bavor (na obrázku vyššie), produktový riaditeľ a manažér pre Google aplikácie nedávno poskytol rozhovor pre britský web V3, kde na otázku ohľadom podpory Google aplikácii pre Windows povedal:

“ Nemáme žiadne plány vyvíjať pre Windows aplikácie. Sme veľmi opatrný so svojimi investíciami a ideme tam, kde sú užívatelia. Na Windows Phone alebo Windows 8 nie sú. Ak sa to zmení, budeme samozrejme investovať aj tam. „

Aj keď to možno vyzerá ako nevinné vyhlásenie, Google tým vlastne dáva najavo celému svetu, že Windows systémy sú bezcenné. Microsoft ale tiež nie je vo svojich vyjadreniach zrovna taktný. Nedávno označil Android za malware horor a dokonca mu dal zbohom pri uvedení novej Nokie Lumia.

zdroj: androidauthority.com