Úvod Novinky Aplikácie Facebook plánuje kúpiť WhatsApp messenger

[Dohady] Facebook plánuje kúpiť WhatsApp messenger

4

Nebolo by to prvý krát,  čo by gigant medzi sociálnymi sieťami kúpil Android aplikáciu. Samozrejme, nemyslíme prostredníctvom obchodu Google Play za pár eur ale komplet celú službu aj s vývojárskym portfóliom a všetkým, čo k tomu patrí. Podobne v rukách Facebooku skončila populárna foto aplikácia Instagram.

Podľa redaktorov TechCrunch, ktorí majú blízko k dianiu v Silicon Valley, sa v  centrále Facebooku šušká o odkúpení ďalšej nesmierne populárnej aplikácie WhatsApp. Nič nie je zatiaľ oficiálne, no vzhľadom na úspešnosť aplikácie, finančných možnostiach Facebooku a predošlej kúpe Instagramu nie je špekulácia o kúpe WhatsAppu vôbec prehnaná. Skôr na opak.

WhatsApp aplikácii sa podarilo behom niekoľkých mesiacov získať stovky miliónov používateľov a dnes sa prostredníctvom služby odošle cez miliardu správ denne. Otázkou zostáva, do akého rozsahu by Facebook túto veľmi kvalitnú aplikáciu ovplyvnil. Pokiaľ by len zmenil logo na modro, fajn. Ale akékoľvek prepájanie s Facebook kontami, fotkami alebo profilom by som bral ako veľké negatívum.

zdroj: androidnext.de