Úvod Novinky Aplikácie Aplikáciu Google Maps pre iOS si stiahlo 10 miliónov užívateľov za 48...

Aplikáciu Google Maps pre iOS si stiahlo 10 miliónov užívateľov za 48 hodín

0

Keď sa Apple rozhodol z iOS 6 vyradiť Google mapy a nahradiť ich vlastnou aplikáciu internet v momente zaplavili sťažnosti užívateľov na nepresnosť a mizernú kvalitu Apple máp, ktoré sa stali vzorom nepreberného množstva žartov a sarkastických obrázkov.

Apple dokonca vydal ospravedlnenie so slovami, že za normálnych okolností neuvoľňuje takto nekvalitné produkty. Google minulý týždeň zareagoval a oznámil uvedenie aplikácie Google Maps pre iOS zariadenia. Prečo to Google vlastne urobil? Spoločnosť Google je závislá na ziskoch z reklamy a je si dobre vedomá silnej základne používateľov smartfónov a tabletov od Apple. Nakoniec je to aj dobrá reklama pre Google a to priamo v iOS produktoch.

Podľa príspevkov od zamestnancov Google na sociálnej sieti Google+ si aplikáciu stiahlo v priebehu 48 hodín cez 10 miliónov užívateľov čo je neuveriteľné číslo. Určite za to môže aj skvele navrhnutá aplikácia, ktorá je podľa vyjadrení dokonca rýchlejšia ako tá, určená pre Android. Aspoň vieme, na čo sa môžme tešiť, keď bude v roku 2013 vydaná aktualizácia máp pre Android.

Môžu niekedy Apple mapy dohnať tie od Googlu? Momentálne určite nie, no až budúcnosť ukáže ako budú obe spoločnosti pokračovať v inováciach.

zdroj: androidauthority.com