Úvod Hry Tip na Android hry: Výber leteckých simulátorov

Tip na Android hry: Výber leteckých simulátorov

1

Keďže som letecký nadšenec a všeobecne fanúšik lietadiel, rozhodol som sa vám dnes priniesť náhľad do niektorých hier točiacich sa práve okolo nich.

Samsung i9300 Galaxy S III 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

X-PLANE 9

Ide dobre spracovaný známy letecký simulátor v mobilnej verzii. Pekná grafika a jednoduché ovládanie sú samozrejmosťou. Hra beží plynule a je dobre odladená. Škoda len, že sú k dispozícii vždy len nejaké výseky územia a nedá sa napríklad letieť z jedného mesta do druhého. To ale až tak nevadí, lebo na každej mape je k dispozícii niekoľko letísk. A keby vás to na pred-inštalovaných mapkách so základnými lietadlami prestalo baviť, dajú sa obe za neveľké peniaze dokúpiť. Na výber ich je neúrekom.

Sony Xperia T môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

V základe je na výber minimálne jedno lietadlo takmer z každej kategórie od vrtuľníkov až po stíhačky, snáď až na veľké dopravné lietadlá a vetrone. Na niektorých mapách je dokonca aj lietadlová loď, takže si môžete preveriť vašu presnosť, no mne sa tam pristáť ešte nepodarilo. Trošku zamrzí čistý vzdušný priestor, a ak vás nerozťahujú vo vetroni, alebo nelietate so stíhačkou (vtedy máte na mape oponenta), tak ste v hre sami. Hra sľubuje aj multiplayer, no nemal som ho s kým odskúšať.

Keď sa vám podarí pekný manéver alebo pristátie, máte možnosť pozrieť si aj re-play a pokochať sa. Hra je zadarmo, čo tejto hre ešte viac pridáva na atraktívnosti.

[app]com.laminarresearch.xplane_default[/app]

[nggallery id=164]

Flight Director (LITE)

Hier z prostredia leteckého dispečera je niekoľko, no mne sa najviac zapáčil Flight Director. Nad letisko vám nalietavajú rôzne lietadlá a vrtuľníky  Lietadiel sú dva typy, malé a veľké a každý má svoju pristávaciu dráhu. Vaším cieľom, je lietadlá a vrtuľníky upratovať na ich dráhy tak, aby sa nezrazili. Časom premávka hustne a tak sa nedá hrať do nekonečna. Rýchle prsty a dobré reakcie sú výhodou.

HTC One X môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Hra v lite verzii ponúka niekoľko kópií reálnych letísk a tri obtiažnosti na každé z nich. Zakúpenie plnej verzie je podľa môjho názoru zbytočné, keďže najradšej hrávam na letiskách, ktoré sú zdarma ale tak prečo nepodporiť vývojárov dobrej hry?

[app]com.camelgames.flightdirector[/app]

[nggallery id=165]

Sky Gamblers: Rise of Glory

Tak táto hra Vás zavedie do prostredia vzdušných bojov z obdobia prvej svetovej vojny. Lietať môžete s dobovými lietadlami v troch módoch. Prvým je kampaň, kde prvé misie sú skôr tutoriálom k ovládaniu, ale to je naozaj veľmi intuitívne. Druhým módom je tzv. „dogfight“, kde jediným cieľom je, ako u dogfightov býva zvykom, zostreliť jedného alebo viacerých nepriateľov. Nič viac, nič menej. Občas vám pomáha wingman. Tretím je multiplayer. Naozaj dobre spravený multiplayer, ktorý nielenže ponúka hru po wi-fi, ale dá sa hrať aj po internete v štyroch módoch (Free for all, Team Deathmatch, Defend the base a Capture the flag) až v počte 8 hráčov. Ak sa vám žiadny z vytvorených serverov nepáči, môžete hostovať vlastný.

Samsung N7100 Galaxy Note II 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

[youtube]5546ItuIaI0[/youtube]

V platenej verzii hra sľubuje 12 singleplayer misií, 10 historických lietadiel, 18 máp a až 100 dogfight misií. Verzia zdarma ma zatiaľ nijak neobmedzila, okrem pop-upov aby som si hru kúpil, ale zatiaľ som sa ďaleko nedostal. Wings of glory sa mi ale veľmi páčia a cena €2,32 sa mi za takúto hru nezdá vôbec prehnaná.

[app]com.namcobandaigames.riseofglory[/app]

[nggallery id=166]

Ak poznáte nejaké iné zaujímavé hry z leteckého prostredia, kľudne sa o svoje tipy podeľte v diskusii. Verím, že sa nájdu ďalší nadšenci a budú za nové hry tohto typu vďační.