Úvod Novinky Sony Xperia Odin vyzerá byť menej pôsobivá ako sa čakalo

Sony Xperia Odin vyzerá byť menej pôsobivá ako sa čakalo

1

Začiatkom roka 2013 má byť predstavená nová vlajková loď spoločnosti Sony Mobile s predbežným názvom Odin. Špekulácie a podpultové informácie urobili z „Odina“ veľmi očakávané zariadenie, hlavne pre fanúšikov Xperií.

Čo sa týka parametrov, smartfón bude mať 5 palcový displej s 1080p rozlíšením, 2 GB RAM, 32 GB interného úložiska aj s microSD podporou, 13 Mpix fotoaparát a batériu o kapacite 2370 mAh. Chýba vám v údajoch procesor? Ten je kameňom úrazu. Predpokladá sa integrácia quad-core čipu Snapdragon S4 Pro, ktorý by mal mať nekompromisný výkon, no údaje z benchmark testu AnTuTu tohto zariadenia hovoria o skóre 8753 bodov. Pre porovnanie, Galaxy Note II alebo LG Optimus G dosahujú čísla niekde okolo 13 000 bodov.

Táto informácia môže znamenať dve veci. Tou prvou je fakt, že nová Xperia bude mať jednoducho dvojjadrový menej výkonný procesor, čo si ale nemyslíme. Druhá možnosť odzrkadluje testovanie nefinálnej vezie zariadenia vo vývoji, takže výsledky môžu byť skreslené a k tejto možnosti sa prikláňame najviac. Pochybujeme o tom, že by Sony Mobile postavila vlajkovú loď, ktorá má konkurovať špičkám trhu len s priemerným výkonom, čo ale neznamená, že by nebol pre plnohodnotné používanie dostatočný.

Výsledky testu

– Memory Performance 1863;

– Processor Integer performance Score 2662;

– Processor Floating Poimt Performance 1749;

– 2D graphics performance 294;

– 3D graphics performance 1250;

– Database I/O Performance 555;

– SD write speed 1.65MB/s;

– SD Read Speed 21.5MB/s.

Uvidíme, čím nás Sony začiatkom roka prekvapí.

zdroj: androidauthority.com