Úvod Novinky Šéf HTC Peter Chou odmieta správy o platení 6 až 8 $...

Šéf HTC Peter Chou odmieta správy o platení 6 až 8 $ Apple

0

Nedávno sme Vás informovali, že medzi spoločnosťami HTC a Apple došlo k spoločnej dohode o vzájomnom využívaní patentov a licencovaných technológii. Analytici sa hneď pustili do skúmania problematiky a vo väčšine sa zhodli na tom, že spoločnosť HTC môže platiť Apple-u za každý svoj výrobok v ktorom bude uplatnený jeden z Apple patentov od 6 do 8 dolárov.

Agentúra Reuters dnes informovala, že CEO spoločnosti HTC Peter Chou tieto špekulácie kategoricky odmieta a označil ich za poburujúce. Peter Chou konkrétne povedal:

Myslím si, že tieto odhady nie sú ničím podložené a sú veľmi, veľmi zlé. Sú to poburujúce čísla a ja nemám k tomu čo viac povedať. Verím, že sme dospeli k veľmi, veľmi šťastnému vysporiadaniu a dobrému koncu.“

Pravdou je, že podmienky licenčnej zmluvy sú utajené, takže sa nedozvieme akú sumu a či vôbec HTC Apple-u niečo platí. Jediný oficiálny komentár zo strany HTC znie, že na základe špecifikácii dohody spoločnosť neočakáva negatívny finančný dopad. Otázkou ale zostáva, prečo teda obe strany nezverejnia aspoň časť dohody?

zdroj: androidcentral.com