Úvod Konkurencia Apple Samsung údajne zdvihol ceny procesorov, ktoré používa Apple o 20 percent

Samsung údajne zdvihol ceny procesorov, ktoré používa Apple o 20 percent

2

Podľa rôznych zdrojov zdvihol Samsung cenu procesorov, ktoré sa používajú v iPadoch a iPhonoch o 20%. Podľa Wall Street Journal Apple takéto zvýšenie ceny odmietol, no po tom, ako nebol schopný nájsť nikoho iného, kto by im procesory vyrobil cenu nakoniec akceptoval. Aby sme Vám to však dali do perspektívy, Samsung tento rok vyrobí 200 miliónov procesorov, čo je o 70 miliónov viac, než minulý rok.

Z takýchto prejavov (ne)sympatií je jasné, že toto je len ďalší krok v snahe osladiť život činiteľom Apple. Medzi týmito dvomi spoločnosťami to začalo škrípať po tom ako Apple vyhral súd, ktorý Samsungu nariadil zaplatiť odškodné vo výške 1 miliardy dolárov. V nedávnom súdnom spore naopak vyhral Samsung a Apple nedodržal nariadenie súdu, čo vyústilo v to, že museli zaplatiť súdne trovy za obe spoločnosti.

Je však takéto zaobchádzanie fér? Robí Samsung dobre? Podobné rozhodnutia, ktoré nútia tak veľkého odberateľa čipov akým je Apple zháňať nových výrobcov by Samsungu mohli uškodiť. Dokedy bude Apple závislé od Samsungu? Čo si myslíte vy?

Zdroj: Wall Street Journal via AndroidCentral