Úvod Aplikácie Microsoft chystá vydanie Office Mobile pre Android už v máji 2013

Microsoft chystá vydanie Office Mobile pre Android už v máji 2013

2

O produktoch Office od Microsoftu pre Android už zaznela nejedna špekulácia. Špecifickejšie teda o Office Mobile pre Android. Dnes sme sa dozvedeli, že Microsoft Office Mobile pre Android nebude predstavený v Marci, tak ako sme si doteraz mysleli ale o pár mesiacov pozdejšie.

Aby ste ma nezbombardovali spŕškou nevraživých komentárov, musím Vás upozorniť, že tieto informácie nepochádzajú od Microsoftu. Pochádzajú od redaktorov The Verge, teda od ľudí, ktorí dostali exkluzívny prístup k Nexus zariadeniam. Tvrdia teda, že niekoľko zdrojov, ktoré majú k Microsoftu blízko potvrdili, že Microsoft chystá mobilnú verziu Office pre Android a iOS, ktorý predstaví už začiatkom 2013. Ďalej sme sa dozvedeli, že Microsoft najskôr uvoľní iOS verziu vo februári alebo začiatkom marca a verzia pre Android dorazí o pár mesiacov pozdejšie, v máji.

Okrem toho sa zdá, že Office Mobile bude v podstate zbierka aplikácií s možnosťou zadarmo, v ktorej síce nič nebudete vedieť editovať, no stále si budete vedieť prečítať všetky dokumenty. Základná verzia, ktorá bude zadarmo by mala obsahovať Word, Excel a PowerPoint. Tí, ktorí budú chcieť svoje dokumenty editovať si budú musieť zakúpiť Office 365. O cene zatiaľ nič nevieme, no podľa zdrojov sa aplikácie nebudú až príliš snažiť aby nahradili plné, desktopové verzie.

Vyzerá to teda tak, že nás čaká ďalších 6-7 mesiacov pred tým, než vyskúšame nový Office pre Android. Otázkou však zostáva, koľko z Vás čaká na takúto aplikáciu a koľko z Vás používa alternatívy? Ste s nimi spokojní? Dajte nám vedieť v komentároch.

Zdroj: The Verge via AndroidAuthority