Úvod Výrobcovia Intel Intel od Creative za $50 miliónov odkúpil ZiiLABS‘, dcérsku spoločnosť Creative, ktorá...

Intel od Creative za $50 miliónov odkúpil ZiiLABS‘, dcérsku spoločnosť Creative, ktorá stojí za 100 jadrovým Android procesorom

0

Intel sa až po zubi ozbrojil ARM Holdings, čo je britská spoločnosť zaoberajúca sa architektúrou procesorov RISC a ktorá stojí za dizajnom procesorov a grafických čipov, ktoré poháňajú naše smartphony a tablety.

Výrobca čipov si je vedomý toho, že éru smartphonov tak trochu zaspal, no nevzdáva sa a snaží sa dobehnúť to, čo zameškal.

Spoločnosť práve minula ďalších $50 miliónov aby odkúpila práva na majetok ZiiLABS‘, čo je dcérska spoločnosť Creative, ktorú možno poznáte podľa ich produktov ako zvukové karty SoundBlaster.

ZiiLABS sú však zaujímaví tým, že sú licensovaní priamo ARM a že majú procesor s označením ZMX-40, ktorý je postavený na 1.5GHz štvor-jadrovom procesore Cortex-A9 pre Android. Ide o veľmi podobný čip, ktorý poznáme pod názvom Snapdragon S4 Pro, no s vylepšením, ktorým je ďalších 96 patentovaných jadier od ZiiLABS‘, ktoré sa volajú StemCell media processing cores. Spoločnosť sa zaň rozhodne nehanbila keď ho nazvala 100 jadrovým mobilným procesorom, keďže bol plne optimalizovaný na Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Je to presne 96 jadrová GPU, ktorá zaujíma Intel a to by mohlo znamenať, že ďalšia generácia Motorola RAZR i, do ktorej má namočené prsty samotný Intel by mohla byť zaujímavá.

Zdroj: AndroidAuthority