Úvod Novinky IBM Simon: Prvý smartfón na svete oslavuje 20 rokov

IBM Simon: Prvý smartfón na svete oslavuje 20 rokov

2

Dnes žijeme vo svete plnom quad-core zariadení s HD displejmi a používame kvantá aplikácii. No nebolo to vždy tak a začiatky tohto odvetvia boli ťažké. Vôbec prvý smartfón na svete bol predstavený na podujatí COMDEX 23. novembra 1992, čo znamená, že len nedávno oslávil svoje 20. narodeniny.

IBM Simon bol osobný komunikátor s obrými rozmermi a nie zrovna „nature“ dizajnom. Veľkú časť tela zariadenia zaberali použité nikel-kadmiové batérie. O pohon Simona s sa staral heroický 16 MHz procesor, ktorému pomáhala pamäť RAM o veľkosti 1 MB. Na druhú stranu, displej sa rozmermi rovná súčasným trendom, pretože má 4,5 palca. Jediný problém spočíva len v pomere strán a parametroch. Čiernobiely LCD displej má rozlíšenie 160 x 293. Zariadenie dokonca podporovalo ovládanie dotykovým perom.

Aplikácie? už pred 20 rokmi existovali, no museli sa inštalovať pomocou PCMCIA kariet, ktoré sa vkladali do spodnej časti zariadenia. Mohli ste si tak pozrieť „poštu“ alebo organizovať svoje úlohy a podobné smartfón funkcie.

IBM Simon konečne dorazil na trh v roku 1994 pre amerického operátora BellSouth (teraz AT & T) a stál 899 dolárov s dvojročnou viazanou zmluvou. V čase, keď bol telefón už vyradený z ponuky, klesla cena na 599 dolárov a podarilo sa ich predať cca 50.000 kusov po šiestich mesiacoch od uvedenia na trh.

zdroj: androidauthority.com