Úvod Novinky Android Google obmedzil maximálny počet zakúpených Nexus 4 na dva kusy na osobu

Google obmedzil maximálny počet zakúpených Nexus 4 na dva kusy na osobu

15

Bolo to takmer pred dvoma týždňami keď sa všetci Androiďáci, ktorých zaujímajú produkty rady Nexus a ktorí žijú v jednej z podporovaných krajín stretli na Play Store aby sa pokúsili objednať si Nexus 4. Nedá sa to popísať inak, než chaos, keďže hneď po spustení nastala nákupná horúčka, ktorú nezvládol ani samotný Google. Veľa ľudí bralo čo mohli, na veľa ľudí neprišlo (napríklad na mňa).

Ako by sa dalo očakávať, veľa ľudí nakupovalo Nexusy ako teplé rožky vo veľkých počtoch (10+ kusov) a tým pádom sa zásoby vypredali rýchlejšie, než by bolo zdravé. Ich jediný zámer bol predať ich na eBayi za oveľa vyššiu čiastku a tak si zarobiť nejaké peniaze. Dnes však Google aktualizoval Play Store a maximálny počet zakúpených zariadení bol konečne nastavený na dva kusy.

Nikde sa nepíše ako dlho budú musieť čakať ľudia, ktorí si objednali svoje dva kusy,  pred tým ako si budú môcť objednať ďalšie. Je však známe, že ak si niekto objednal dve 16GB verzie, má možnosť si priobjednať aj dve 8GB verzie a naopak.

Zdroj: Google Play via Phandroid