Úvod Aplikácie Google Drive a Google+ sú konečne prepojené, zdieľajte koľko Vám hrdlo ráči

Google Drive a Google+ sú konečne prepojené, zdieľajte koľko Vám hrdlo ráči

0

Google Drive a Google+ sú služby, ktoré nám doteraz uľahčovali zdieľanie, no s veľmi rozličným prístupom. Odteraz sú však spojené tak, ako nikdy pred tým. Na Google Drive bola totiž pridaná možnosť zdielať obsah priamo na Google+.

Na tejto novej funkcii nie je nič, s čím by ste mali sebe menší problém. Dokonca si ani nemusíte nič nastavovať. Jednoducho kliknite na tlačítko zdieľať a okrem služieb, ktoré tam už figurovali, ako napríklad Gmail a Twitter tam nájdete aj Google+.

Čo je však na tejto službe super je, že zdieľanie nie je obmedzené len na textové dokumenty. Váš vyzdieľaný obsah si ostatní užívatelia budú môcť užiť priamo z pohodlia Google+, bez toho aby ho museli opustiť. PDF, videá, prezentácie, či veľké súbory. Problém nebudete mať s ničím.

Jedinou nevýhodou, ktorá tento proces zdieľania dokumentov a súborov v podstate kazí, je samotná Google+ aplikácia. V nej totiž uvidíte len odkaz na ktorý keď kliknete, tak vás presmeruje na Google Drive. Je dosť možné, že Google zaktualizuje aj mobilnú aplikáciu, no či sa tak stane, to zatiaľ nevieme.

Všimli ste si tejto funkcie? Chodíte vôbec na Google+?

[app]com.google.android.apps.plus[/app]

[app]com.google.android.apps.docs[/app]

Zdroj: AndroidAuthority, Google+, Google Drive