Úvod Novinky FingerSense technológia dá vášmu displeju „uši“

FingerSense technológia dá vášmu displeju „uši“

0

Podstata dotykových obrazoviek ako vstupno-výstupných zariadení je prijmať podnety od používateľa formou dotyku a na na základe toho vám dá obrazovka spätnú väzbu napríklad v podobe otvorenia priečinka, zobrazenia aplikácie a podobne. Zdá sa, že sa v tomto smere nedá nič viac vymyslieť.

Spoločnosť Qeexo má však iný názor a prišla s technológiou FingerSense. S trochou nadsázky sa dá povedať, že naučí váš displej „počúvať“. Spoločnosť používa mikro akustický snímač, ktorý v kombinácii s dotykovým displejom dokáže veľmi citlivo rozpoznávať vibrácie dotykových podnetov.

Ako to celé funguje v praxi? Ak sa niektorej ikony napríklad dotknete klasicky prstom, otvoríte aplikáciu. Ale ak na to použijete kĺb prstu podobne ako keď klopete na dvere (samozrejme sa len dotknete a nebudete klopať po displeji), neotvorí sa aplikácia ale kontextové menu. Akustický snímač rozozná rozdiel medzi bruškom prstu a vašim článkom prstu. Možnosti použitia sú naozaj široké. FingerSense dokáže rozlišovať medzi palcom, článkom prstu, nechtom, stylusom, gumou a tak podobne. Na základe týchto vlastností sa dá pochopiteľne prispôsobiť široká škála nastavení od napr. rýchlej voľby, rôznych skratiek v systéme a tak ďalej.

Kedy sa dočkáme komerčného využitia nevieme, no jedná sa rozhodne o zaujímavú technológiu. Viac sa dozviete z videa.

 

[youtuber vimeo=’http://vimeo.com/52406128′]

zdroj: talkandroid.com