Úvod Aplikácie Facebook sa snaží presvedčiť svojich zamestnancov aby začali používať Android

Facebook sa snaží presvedčiť svojich zamestnancov aby začali používať Android

7

iPhone je najpopulárnejším zariadením v priestoroch Facebooku a to vôbec nie je dobré znamenie, hlavne keď sa snažia vyladiť každý jeden riadok kódu v aplikácii Facebook pre Android. Facebook si je podľa všetkého dobre vedomý toho, ako rýchlo rastie Android a ako rýchlo si ho ľudia volia pred iPhonom.

Veľa ľudí, ktorí vlastnili iPhone pravdepodobne používa Facebook, čo znamená, že by ho radi využívali v porovnateľnom komforte aj na Android zariadení. Server TechCrunch napísal o tom, že Facebook sa oficiálne snaží presvedčiť svojich zamestnancov aby vymenili svoje iPhony za Android a to pomocou obrázkov, ktoré vidíte nižšie. Robí to preto, aby ich zamestnanci vedeli otestovať aplikáciu a hľadali nové chyby.

V prvotným dňoch sme svojim zamestnancom dávali hlavne iPhony„, tvrdí hovorca Facebooku. Toto rozhodnutie a úspech Androidu im však zanechal trpkú chuť na jazyku a tak sa teraz snaží presvedčiť svojich zamestnancov aby upustili od iOS a vrhli sa na Android.

Podľa posledných správ táto kampaň skutočne funguje a aj keď sa svojich Apple zariadení nezbavili úplne, zaobstarali si aj Android zariadenie. Facebook má približne 4,000 zamestnancov, ktorí môžu otestovať ich mobilné produkty na rôznych mobilných zariadeniach. Firma sa snaží vypustiť aktualizácie hneď po tom ako prídu na chyby. Na nahlasovanie „bugov“ majú zaujímavý systém, kde len zatrasú zariadením a chyba sa odošle na server. Tento spôsob nahlasovania nazvali „Rage Shake“.

Aj keď šéf Facebooku, Mark Zuckerberg oznámil, že natívna aplikácia Facebooku pre Android je už v nedohľadne, stále o nej nie sú žiadne zmienky. Ako ste na tom Vy? Používate Facebook aplikáciu alebo sa len pripájate cez webový prehliadač?

Zdroj: TechCrunch via AndroidAuthority