Úvod Novinky Ďalší klon iPhone 5 s Androidom, tentokrát sa podobá ešte viac

Ďalší klon iPhone 5 s Androidom, tentokrát sa podobá ešte viac

1

GooPhone je už ikonickým zariadením. Ide o smartphone, ktorý verne kopíruje dizajn iPhonu, no beží na ňom Android. Jeho tvorcovia ho predstavili ešte pred tým, než Apple predstavil svoj nový smartphone. Tentokrát sa však Čína vracia ešte s vernejšou kópiou iPhone 5.

Apple iPhone 5 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Privítajte Zophone i5, $200 klon iPhone. Nový čínsky výtvor nie len, že kopíruje dizajn iPhone 5, no kopíruje aj jeho rozlíšenie displeju, ktoré je 1,136 x 640 pixelov, čo nám napovedá, že ľudia, ktorí stoja za týmto „revolučným“ dizajnom chcú dosiahnuť skutočnej pravosti.

Zophone samozrejme nebeží na iOS, keďže to nie je možné, takže priestor dostala oveľa prijateľnejšia alternatíva, Android. Tvorcovia si však nezvolili najnovšiu verziu Androidu a tak v tomto smartphone nájdete len Android 4.0.

Čo sa týka hardwaru, nie je to ideálne, rozhodne nejde o high-end zariadenie, no za $200 nečakáme žiadne zázraky. Ide o dvoj-jadrový, 1.2GHz procesor Mediatek MT6577, 1GB RAM, 4GB pamäti, zadný 8MPx fotoaparát, predný VGA fotoaparát, podpora microSD, Wi-Fi, Bluetooth 2.1 a 1,400mAh baterka.

Horlivosť za dokonalou replikou tvorcov viedla až k neuveriteľným počinom, napríklad replikou Siri, či Lightning konektoru. Nikdy som si nemyslel, že uvidím niečo také, no ako je vidieť, možné je všetko. Je teda škoda, že autori si nezvolili Android 4.1, keďže vďaka Jelly Bean by bol Zophone oveľa lepší.

Predtým ako sa však s Vami rozlúčim Vás však musím sklamať. Zophone totižto nikdy neopustí Čínu, no to však nič nemení na fakte, že si môžete kúpiť letenku na ďaleký východ, popozerať pamiatky, kúpiť si Zophone a stále ušetríte nejaké peniaze v porovnaní s kúpou nového iPhone 5. Páči sa niekomu nový Zophone?

Zdroj: AndroidAuthority