Úvod Novinky BlackBerry vstáva z mŕtvych. Dve nové zariadenia s novým OS už v...

BlackBerry vstáva z mŕtvych. Dve nové zariadenia s novým OS už v januári.

1

Spoločnosť RIM a ich BlackBerry boli synonymom inteligentných mobilných telefónov, ktoré mali v obľube hlavne manažéri a riadiaci pracovníci ale cestu k nim si našli aj bežní ľudia. Pred približne tromi – štyrmi rokmi tieto zariadenia ovládali až 50 percent trhu. Apple a Google však dupli na plyn so svojimi operačnými systémami a BlackBerry akosi zabudlo držať krok.

Približne pred rokom sa nechalo vedenie spoločnosti RIM počuť, že ukončí svoju produkciu a vývoj BlackBerry pre štandardný trh a zameria sa na čisto firemnú sféru. Spoločnosť zrejme tvrdo a hlavne potichu pracovala na inováciách a teraz ohlásila na 30. január roku 2013 podujatie, ktoré sa bude konať na viacerých miestach sveta súčasne.

Na podujatí bude oficiálne predstavená nová verzia operačného systému BlackBerry 10, ktorá podľa slov manažmentu vytvorí skutočne unikátnu prácu s mobilným zariadením. Užívateľské prostredie Flow bude úplne odlišné od ostatných prostredí konkurencie. Zároveň spoločnosť pravdepodobne predstaví dve nové zariadenia, pričom jedno by malo byť čisto dotykové a druhé s qwerty klávesnicou, ktorá bola práve pre tieto prístroje typická.

Čo si myslíte, postaví sa BlackBerry na nohy a dokáže konkurovať Androidu? Zahlasujte si v našej ankete.

[poll id=“60″]

zdroj: engadet.com, blog.blackberry