Úvod Novinky Aké víno sa hodí k vášmu…smartfónu?!

Aké víno sa hodí k vášmu…smartfónu?!

5

To, že si vyberáme víno k určitému jedlu alebo nám nejaké v dobrej reštaurácii doporučí personál, je dnes zaužívané a normále. Ale aby vám víno niekto doporučil k smartfónu? O takúto zaujímavosť sa pokúsil Tim Morgan z vínneho klubu Summer Chimney v domnienke, že každý užívateľ si vybral inteligentný mobilný telefón podľa nejakých kritérií a podľa toho je následne možné odhadnúť, aké víno sa hodí k danému smartfónu, ktoré bude zákonite aj chutiť jeho majiteľovi. Pozrite sa na Timov výber.

 

Samsung Galaxy S3

K tomuto najpopulárnejšiemu Android smartfónu a ich majiteľom sa najlepšie hodí Syrah Viognier, ročník 2011 z južného Francúzska, ktoré je vhodné ako ingrediencia a dochutenie prípravy pokrmov z hovädzieho mäsa a húb. Ďalej ho môžete konzumovať pri čakaní na dané jedlo, kým sa konečne dovarí.

Samsung Galaxy Note II

Ďalší populárny model kórejského výrobcu bude najlepšie reprezentovať Cabernet Sauvignon z Čile, ročník 2008. Výrazná aróma a chuť tmavého ovocia je doplnená jemným závanom eukalyptu a nového korenia. Hodí sa hlavne k Rib-Eye stakom (plátok vysokej roštenky), ktoré patria k najšťavnatejším s veľkými rozmermi, presne tak ako Note II.

HTC One X+

Nemenej známemu taiwanskému top smartfónu sa najlepšie hodí zvodné víno z kopcov Valencie s názvom El Bon Homme, ročník 2011. Toto víno je považované za výstredné a má vyváženú chuť s inšpiráciou sladkých černíc a sliviek.

Apple iPhone 5

Majitelia týchto zariadení by sa mali poobzerať po Manawa Sauvignon Blanc, ročník 2011, ktoré symbolizuje svieža a pikantná chuť s nádychom grapefruitu a citrusových plodov. Víno dozrieva na statku Seresin a je vyrábané z hrozna dopestovaného BIO štandardom.

Nokia Lumia 920

Sola Fred, ročník 2010 je to pravé orechové pre majietľov tohto smartfónu. Pochádza z kopcov Katalánska, má skvelú prírodnú arómu a najlepšie sa hodí k  cestovinám, paradajkám a paprike.

Blackberry Bold 9900

Tento model kedysi populárneho výrobcu hlavne vo vrstve manažérov a riadiacich pracovníkov najlepšie vystihuje Chateau Deville, ročník 2006, ktoré vonia po čerešniach a klasickom cédrovom dreve. Pre toto víno je charakteristická neskoršia mäkká chuť.

Náš tip

Radšej sme nezisťovali cenu týchto vín, no ak si až tak nepotrpíte na degustačnú úroveň chutí a pôžitkov alebo jednoducho nevlastníte ani jedno z predošlých zariadení, máme pre vás výberový mok, ktorý sa hodí absolútne ku každému smartfónu, pochádza určite z nejakej oblasti, má samozrejme nejakú špecifickú chuť, ktorú niečo určite aj vystihuje a celé to aj niečo málo stojí.

zdroj: talkandroid.com