Úvod Novinky Tablet Nexus 10 príde v prvej polovici roka 2013 s bezkonkurenčným displejom

Tablet Nexus 10 príde v prvej polovici roka 2013 s bezkonkurenčným displejom

7

Ako sme vás už informovali, Google je na dobrej ceste k vytvoreniu 10 palcového high-end tabletu Nexus 10 v spolupráci s firmou Samsung. Podľa nových informácii serveru CNET, veci sa rysujú tak, že nový tablet by mohol uzrieť svetlo verejnosti niekedy v priebehu prvej polovice roka 2013.

Okrem toho by mal byť tablet vybavený naozaj špičkovým displejom z dielne Samsungu. Samsung je známy svojimi Super AMOLED displejmi pre smartfóny, no nezaháľa ani vo vývoji LCD panelov. Nová, 10,1 palcová dotyková obrazovka na tablete Nexus 10 bude mať podľa informácii rozlíšenie až 2560 × 1600 s hustotou pixelov PPI, točiacej sa niekde okolo čísla 300. Ak sa informácie potvrdia, displej bude vo svojej triede bezkonkurenčný.

Priamou konkurenciou Nexusu 10 bude posledná generácia tabletu iPad od Apple, s rozlíšením displeja 2048×1536 a PPI 264. Ak je niekto vôbec schopný produkovať túto novú generáciu displejov v masovom meradle, Samsung je jediná voľba. Úspech tabletu Nexus 7, na ktorom pracoval s Googlom ASUS prekonal očakávania a uvidíme, ako to bude s tabletom Nexus 10.

Každopádne sa majú ostatní výrobcovia tabletov čoho obávať. Pravdepodobne im totižto ubudne z trhového podielu.

zdroj: talkandroid.com