Úvod Novinky Najväčší operátor na svete? China Mobile

[Štatistika] Najväčší operátor na svete? China Mobile

0

To, že čínsky trh s mobilnými technológiami je najväčší na svete je vo všeobecnosti známe a tak isto patrí medzi najrýchlejšie rozvíjajúce sa trhy. Tým pádom asi nikoho neprekvapí, že najväčší mobilný operátor na svete je China Mobile s neuveriteľnými 683 miliónmi zákazníkov. Od toho sa odvíjajú aj zisky spoločnosti, ktoré sú 22 miliárd dolárov. Tieto údaje, ako aj údaje v tabuľke pochádzajú z obdobia finančného štvrťroku (apríl-jún) tohto roku.

Za zmienku stojí aj druhé miesto, ktoré obsadil operátor Vodafone, no v počte zákazníkov a tržieb aj napriek druhému miestu ďaleko zaostáva za kráľom operátorov China Mobile.

Zisky mobilných operátorov budú v budúcnosti priamoúmerne rásť aj s počtom nových zákazníkov vzhľadom na to, že momentálne je na svete aktívnych  1 miliarda smartfónov a do roku 2015 ich bude podľa odhadov v prevádzke po celom svete až 2 miliardy. Čína je práve tým trhom, ktorý prináša lacné inteligentné mobilné telefóny a práve v roku 2015 má byť 40  percent všetkých smartfónov pochádzajúcich z tejto krajiny predávaných pod cenou 200 dolárov za kus.

Pozrite si zaujímavé čísla v tabuľke.

zdroj: androidauthority.com