Úvod Novinky Android Prinesie Android 4.2 funkciu rýchlych nastavení pomocou dvojitej notifikačnej lišty?

Prinesie Android 4.2 funkciu rýchlych nastavení pomocou dvojitej notifikačnej lišty?

0

Android 4.2 je už na ceste, prísť by totiž mal už s LG Nexus, ktorý bude predstavený 29. Októbra. Už sme sa dozvedeli, že pravdepodobne nepôjde o aktualizáciu na Key Lime Pie, stále zostaneme pri Jelly Bean, no niektoré zmeny, ktoré si našli cestu na internet vyzerajú naozaj zaujímavo.

Čo je nové dnes, pýtate sa. Dnes pôjde o novú funkciu notifikačnej lišty, na ktorú sú všetci androiďáci tak pyšní. Podľa všetkého dostane „dvojitú roletku“, to znamená, že keď budete mať otvorenú normálnu lištu, budete si môcť otvoriť ešte jednu. Táto druhá lišta by v sebe mala mať rýchle nastavenia, tak ako to je vyznačené na videu: „Future Site of Quick Settings.“

[youtube]ybzSAyFvAXA[/youtube]

Pod rýchlymi nastaveniami si však predstavujeme tlačidlá na vypínanie/zapínanie WiFi, Bluetooth, GPS atď. Veľa z nás si však takúto funkcionalitu užíva na varených ROM alebo na HTC Sense. Väčšinou podobné tlačidlá nájdete na vrchu notifikačnej lišty, no Google sa im rozhodol prideliť úplne nové miesto.

Niektorí ľudia tvrdia, že ide o to aby zbytočne nezaberali tak dôležité miesto, pretože notifikačná lišta je určená pre notifikácie a nie nastavenia. Ďalší si však myslia, že ide len o ťah, ktorý nás má všetkých ohúriť pri prezentácii nového Androidu.

Do 29. Októbra už veľa nezostáva, tak sa teda poriadne usadme, zoberme si k tomu aj pop corn a čakajme čo sa stane.

Zdroj: AndroidPolice