Úvod Piatková porcia Piatková porcia 9.: Alternatívne aplikácie k funkciám vďaka ktorým sa predávajú...

[Špeciálne vydanie] Piatková porcia 9.: Alternatívne aplikácie k funkciám vďaka ktorým sa predávajú smartphony

2

Výrobcovia sa nás snažia nalákať na rôzne veci. Tento proces vábenia zákazníka zahrňuje veľa samochvály. Určite poznáte reklamy, v ktorých sa dozviete aký enormne veľký a majestátny je ich displej, ako neskutočne dlho vydrží ich zariadenie na jedno nabitie, aké prekrásne sú ich fotky. Okrem toho tu samozrejme máme aj softwarové vylepšenia. Sú to práve tieto „exkluzívne“ aplikácie, na ktoré sa dnes zameráme, ukážeme vám ich alternatívy. Verím, že vám to otvorí oči, ak ste si doteraz mysleli, že funkcie ako SmartStay alebo Smartactions sú skutočne exkluzívne.

1. Motorola Smartactions

Motorola Smartactions je aplikácia pre Android, ktorá bola navrhnutá pre ľudí, ktorí chcú mať lepšiu kontrolu nad svojim smartphonom. Smartactions vám pomôže automaticky meniť nastavenia smartphonu, ako napríklad vypnutie zvonenia, vypnutie WiFi alebo zapnutie Bluetooth podľa času alebo vášho vlastného nastavenia. Toto však dokážu minimálne ďalšie tri aplikácie a to Llama, Automatelt alebo Locale. Okrem toho tieto aplikácie dokážu využiť vašu polohu ako ďalší nástroj pre zapnutie/vypnutie nastavení.

[app]com.kebab.Llama[/app]

[app]AutomateIt.mainPackage[/app]

[app]com.twofortyfouram.locale[/app]

2. Samsung Smart Stay

Samsung i9300 Galaxy S III 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Smart Stay je funkcia s ktorou prišiel Samsung s ich predstavením Galaxy S III. Ide o funkciu, ktorá používa predný fotoaparát zariadenia aby zistilo, či sa naň práve pozeráte alebo nie. Ak sa pozeráte, displej sa nevypne. Ak sa nepozeráte, vypne sa. SmartStay Ex a ISeeYou pre Android dokážu presne tú istú vec.

[app]com.beansoft.eyespy.free[/app]

[app]com.iseeyoulite[/app]

3. Nokia Transport

Nokia Transport je exkluzívna aplikácia pre Lumia smartphony a je veľmi užitočná, ak bývate v jednej z podporovaných krajín. Poskytuje informácie o metre, autobusoch a električkách v 500 veľkých mestách.

Nokia Lumia 800 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Keďže však nepodporuje Slovensko a ani Českú republiku, použiť môžeme československú alternatívu CG Transit, Pubtran, poprípade imhd.sk. Ak sa však vyskytnete v jednom zo svetových miest (nie nemyslím tým Lučenec ani Nové Mesto n. Váhom), pomôže vám šikovná aplikácia Öffi.

[app]com.circlegate.tt.transit.android[/app]

[app]cz.fhejl.pubtran[/app]

[app]com.backbone[/app]

[app]de.schildbach.oeffi[/app]

4. Samsung Popup Play

Samsung N7100 Galaxy Note II 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Táto funkcia bola veľkým hitom, keď sme ju uvideli prvý krát. Skutočný multitasking! Môžem napísať email a popri tom si pozrieť poslednú verziu Family Guy! Veľká paráda. To isté však zvládnete aj s PopCorn player alebo Super Video, takže vyskúšajte, uvidíte. Doslova.

[app]com.twondcc.popcornPlayer[/app]

[app]com.twondcc.popcornPlayer[/app]

5. Nokia City Lens

[youtube]7vfzkFfIK1U[/youtube]

Nokia City Lens je aplikácia, ktorá využíva rozšírenej reality aby vám zobrazila informácie o najznámejších miestach. Inak povedané, ak namierite smartphone na známu budovu, či reštauráciu, zobrazia sa vám o tom mieste ďalšie informácie priamo na obrazovke. Wikitude, aplikácia, ktorá tu už s nami je nejaký ten piatok dokáže úplne to isté.

Nokia Lumia 900 16GB môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

[app]com.wikitude[/app]

6. „Flip to mute“

HTC One X môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Niektorí výrobcovia (všetci ukazujú prstom na HTC) do svojho užívateľského rozhrania zaradili funkciu, ktorá vypne zvonenie hneď po tom ako prevrátite smartphone displejom dolu. Aplikácia Flip-silent, ktorá je zadarmo to dokáže tiež, takže sťahujte, ak by ste taktiež chceli mať takúto fumciu.

[app]com.zosqlabs.android.flipsilent[/app]

7. Burst Shot

Sony Xperia T môžete kúpiť v e-shopoch za cenu od (Zdroj: Heureka.sk)
Porovnať ceny >>

Dnešné high-end zariadenia ako napríklad HTC One X, či Samsung Galaxy S III dokážu odfotiť fotky pekne rýchlo, bez akéhokoľvek záseku a vo vysokom rozlíšení. Aplikácia ako Fast Burst Shot taktiež dokáže odfotiť veľa fotiek za sebou, no v nižšom rozlíšení. To jej však prepáčime, keďže funguje aj na starších zariadeniach!

[app]com.spritefish.fastburstcameralite[/app]

Tak čo? Vedeli ste o všetkých týchto alternatívach? Jedna rada od nás. Neverte reklamám. Android je otvorená platforma, čo znamená, že väčšinou (takže vždy) sa nájdu aj aplikácie, ktoré dokážu úplne to isté. Len treba hľadať alebo pravidelne čítať Piatkovú Porciu.

Zdroj: PhoneArena