Úvod Konkurencia Microsoft Surface: má proti Androidu a iOS vôbec nejakú šancu?

[Anketa] Microsoft Surface: má proti Androidu a iOS vôbec nejakú šancu?

0

Mám Android, denne ho používam, neviem si bez neho predstaviť svoj každodenný život. Používam však aj Windows od Microsoftu, tiež každý deň a taktiež si bez neho neviem predstaviť svoj každodenný život. Koniec koncov, aj tento text píšem na Windowse. Som milovníkom všetkých technológií, no na Microsoft produkt som sa nikdy nejak extrémne netešil. Zmenil to však Microsoft Surface, Windows 8). Pozrite sa na jeho otvorenie, taký „hype“ v New Yorku snáď žiaden iný Microsoft produkt ešte nikdy v živote nespravil (pretočte si to na 2:45).

[youtube]wU-Mid5zRQs[/youtube]

Redaktori, ktorí boli priamo na mieste atmosféru opisujú ako tú, na ktorú sme boli zvyknutí z predstavenia Apple produktov. Čakať v rade ste museli hodiny a dokonca spozorovali aj pár ľudí, ktorí vyšli z predajne so Surface tabletom a v štýle, ktorý sa skôr podobá na „This is Spartaaaaaa“ a začali kričať „Surfaaaaaaaaaace“ za potlesku všetkých okolo.

Možno si hovoríte, že Times Square je tak populárne miesto plné turistov, že tam sa môže stať čokoľvek, no kedy ste naposledy videli tak nadšených ľudí pri predstavení Android alebo iOS produktu? A kedy to bolo pri predstavení Microsoft produktu? Presne, nikdy. Z Microsoftu sa skutočne stáva nová spoločnosť, ktorá má narozdiel od WebOS a Palm Pre nekonečno peňazí (áno, nekonečno).

Samozrejme, že aj Surface má nové chyby, to by sme ale od nového zariadenia očakávali. Podľa správ ľudí, ktorí mali možnosť si Surface vyskúšať je trochu problematické prvé nastavenie, no nie je to nič, čo by malo samotný produkt úplne zruinovať. Microsoft Surface je niečo nové, skvele zapadá do produktového konceptu Microsoftu (Windows Phone).

Bude však zaujímavé čo sa bude diať v budúcnosti. V dnešnej dobe totiž nestačí vybudovať výborný produkt, hlavne nie, ak máte súperiť s dvomi „super-firmami“ ako Google a Apple. Posledné dva roky medzi Apple a Google boli takmer ako z iného sveta. Neustále vylepšovania, súdy a vojna na všetkých frontoch. Teraz sa o to snaží aj Microsoft, no podarí sa mu vtlačiť a vytvoriť tak súboj na tri smery? Dajte nám vedieť, čo si myslíte.

[poll id=“52″]

Zdroj: Phandroid