Úvod Novinky LG tvrdí: Optimus G porazí vo výdrži batérie Galaxy S3

LG tvrdí: Optimus G porazí vo výdrži batérie Galaxy S3

2

Jedným z kritérií pri výbere smartfónu je okrem ceny, výkonu a dizajnu aj výdrž batérie. Pri smartfónoch, ktoré takmer všetky vydržia deň fungovania na jedno nabitie to platí dvojnásobne. Každá hodina – dve navyše oproti konkurencii dokáže spríjemniť používanie daného zariadenia a je to hneď o jeden dôvod navyše, prečo si ho kúpiť.

Vo svete technológii sa občas stane, že tu tam sa výrobcovia podpichujú alebo sa nad sebou vystatujú. V tomto prípade sa pustila spoločnosť LG so svojím top modelom Optimus G, ktorý sa stal základom pre nový Nexus smartfón rovno do najväčšieho hráča trhu a to Samsungu Galaxy S3. LG tvrdí, že Optimus G vydrží na jedno nabitie viac ako Galaxy S3.

Optimus G dokázal vydržať 15,8 po sebe nasledujúcich hodín hovoru, 3,8 hodiny nepretržitého nahrávania videa a 7,9 hodiny prehrávania videa. To v porovnaní s 9,5 hodinami hovoru, 2,8 hodinami videozáznamu a 7,3 hodinami prehrávania videa modelu Galaxy S III hovorí jasne v prospech zariadenia LG Optimus G.

Zaujímavosťou ale je, že obe zariadenia majú rovnakú, 2100 mAh batériu. Ako je to možné? LG tvrdí, že ich technológie použité v smartfóne Optimus G sú šetrnejšie k spotrebe energie a aj samotná batéria je vyrobená dokonalejšou technológiou ako tá v Galaxy S3, a preto aj napriek rovnakej kapacite vydrží viac.

Všetko je to pekné ale toto tvrdí LG. Čiže žiadne nezávislé testovacie stredisko alebo nejaký redakčný test. Je dosť možné, že LG si len prihrieva polievočku a pravda nemusí byť až taká ružová. Uvidíme, čo povedia prvé testy.

zdroj: androidauthority.com