Úvod Výrobcovia HTC HTC sa snaží vyhnúť komponentom od Samsungu

HTC sa snaží vyhnúť komponentom od Samsungu

5

Samsung je veľmi unikátna spoločnosť a to z jedného a veľmi podstatného dôvodu. Je to totiž spoločnosť, ktorá nie len, že navrhuje mobilné telefóny, no taktiež vyrába veľa komponentov, ktoré potom používa na ich výrobu. Ako príklad si zoberme Galaxy S III. Jeho displej vyrobil Samsung, to isté platí o jeho Exynos procesore, RAM a internej pamäti. Veľa ľudí sa pýta, že ako je možné, že Samsung vyrába tak vyspelé zariadenia a dôvod som vám práve napísal.

HTC sa tak ako veľa ďalších výrobcov musí spoliehať na komponenty od Samsungu. Podľa DigiTimes sa HTC snaží zbaviť tejto ťažoby, čo znamená, že už ďalej nechcú používať komponenty vyrobené Samsungom. Aby sme bol presnejší, momentálne sú v štádiu, kde hľadajú nového dodávateľa kamerových senzorov. Rokujú s OmniVision, SONY a displeje sa snažia zaistiť u AU Optronics. Znamená to však, že HTC so Samsungom nadobro končí? Nie. S ostatnými dodávateľmi rokujú, aby sa ochránili. Veď to poznáte, nedávajte si všetky vajíčka do jedného košíka a to je presne situácia, ktorej sa chcú vyhnúť.

HTC však nie je jedinou spoločnosťou, ktorá takto začala konať. Začal s tým Apple a keďže je jasné, že Samsung je ich hlavným rivalom, vôbec by vás to nemalo prekvapiť. Tak isto vieme, že Apple a Samsung spolu bojujú nie len na poli technológií ale aj v súdnych sieňach a je veľmi ťažké robiť výhodné obchody s niekým od koho ste vysúdili cez jednu miliardu dolárov.

Začnú aj ďalšie spoločnosti napodobovať správanie Apple a HTC aby sa zbavili závislosti na Samsungu? To je ťažká otázka. Dám vám príklad z bežného života. Chodíte si radšej nakúpiť do obchodu, ktorý má všetko čo potrebujete alebo sa cestou domov najskôr zastavíte v jednom obchode aby ste si kúpili mlieko, potom v ďalšom aby ste si kúpili chlieb, zeleninu a cestou domov si k mäsiarovi zájdete kúpiť mäso. Presne to je ten problém. Samsung má všetko. Samsung je Tesco, do ktorého chodia nakupovať všetci výrobcovia.

Zdroj: DigiTimes, AndroidAuthority