Úvod Výrobcovia Asus Hack, ktorý umožňuje na Nexus 7 natáčať videá v 720p

Hack, ktorý umožňuje na Nexus 7 natáčať videá v 720p

1

Google Nexus 7 je bez pochýb úžasný tablet, ktorý má v rukáve veľa trikov, ktorými nás dokáže zabávať, no jedna vec mu stále chýbala. Natáčanie videa v 720p. To však nezastavilo hackerov z xda-developers a dnes sa pozeráme na tweak (úpravu), ktorá takéto nahrávanie umožní. Vývojárovi pod prezývkou hillbeast z xda-developers sa pomocou úpravy konfiguračných súborov podarilo na Nexuse zapnúť 720p nahrávanie.

Google na svojom tablete povolil len 480p nahrávanie, čo nie je žiadna sláva, no zariadenie samotné má hardwarové vybavenie, ktoré dokáže nahrávať až 720p, tak prečo ho nevyužiť? Hillbeast v jeho príspevku povedal, že „Google nepridal profil, ktorý by tablet vedel prečítať a tak zapnúť 720p nahrávanie,“ no po nainštalovaní tohoto „hacku“ so 720p nahrávaním nebude žiaden problém.

Referenčné videá (Pred/Po)

[youtube]1hELsUBVR5I[/youtube]

[youtube]ZAq47ogkWKc[/youtube]

Ak sa na Nexus 7 chystáte alebo ho už dokonca máte, tak si nezabudnite poznačiť tento odkaz, v ktorom nájdete spomínaný hack. Plánujete si zakúpiť Nexus 7? Ak áno, je tento „hack“ niečo, čo by ste radi skúsili?

Aktualizácia: Keďže sa už Nexus 7 predáva aj na Slovensku a čoskoro aj v Čechách, rozhodli sme sa návod znovu oživiť :)

Zdroj: xda-developers